fbpx

Rjukan som base for OL-satsing

Radio Rjukan20. mars 20179min
volley-rubenogje-3_c2fb

De gikk samtid på volleyballinja på Rjukan videregående skole, Rjukan Volley, og har siden vært aktive volleyballspillere både innendørs i volleyball og utendørs i sandvolleyball.

""Nå satser Ruben Husby Pedersen (28) og Jan Erik Moen (26) sammen, og har teamet opp som makkere for å satse som norsk toppteam i internasjonal sandvolleyball og samtidig vil de revitalisere sandvolleyen på Rjukan.Sammen satser de som et par i sandvolleyballens World Tour, og det mangler ikke på ambisjoner for de to spillerne.
De satser på å nå topp nasjonalt nivå, og er ikke redde for å si at målet er å bli vurdert for det norske landslaget. 
de er ikke langt unna, føler de.
– Vi er gode nok, og vi vil satse. Det er ikke tvil om hva som er målet, og jeg tror vi står veldig godt til hverandre på banen, samtidig som vi uten tvil har ekstreme individuelle ferdigheter, sier Jan Erik.

De to gutta har altså holdt på med sandvolleyball siden tenårene. Den gang satset de både sandvolley og innendørs, og sammen kom de med rjukanlaget helt opp på 4. plass i NM. Siden har de spilt hver for seg, og Ruben mer innendørs enn i sandvolley, før de nå har funnet sammen igjen som sandvolley-makkere. 
De er begge imponert over hverandres ferdigheter.

""– Vi var ikke makkere da, men spilte jo på samme lag, og da vi traff hverandre igjen for litt siden begynte vi å diskutere rundt å satse sammen som makkere både i Norgestour og internasjonalt, forteller Jan Erik, som samtidig vil invitere lokale sponsorer til å bidra.
– Jeg er overbevist om at vi er et veldig sterkt team, og jeg tror vi skal klare å være godt synlige og hente gode resultater, sier Moen, som opprinnelig er fra Fredrikstad, men kom til volleylinja på Rjukan og blei raskt en del av det voksende miljøet her. Siden har han hatt glede av spesielt sandvolleyballen, og har god erfaring. 

Ruben bør være godt kjent i Tinn etter både gull og sølv-medaljer i junior-NM på hjemmebane, og er født og oppvokst på Rjukan, men har spilt volleyball i Rogaland og Agder de siste årene.
De siste åra er det innendørsvolley som har hatt mest fokus, ikke minst som følge av noen litt dårlige somre. Men nå er målet, i tillegg til OL, å få opp tempen i sandvolleymiljøet på Rjukan igjen, både ute og inne. 

– Planen er å få til et miljø som syder av liv og moro på Rjukan igjen, og de ønsker å gi noe tilbake til volleyballen på Rjukan ved å bidra til å få fart i sandvolley-miljøet.
De går derfor inn i styret i RIL volleyball.
– Det nå ekstrem kompetanse i volleyballmiljøet på Rjukan, ikke minst takket være jobben som er gjort på vgs-linja Rjukan Volley, sier Jan Erik, og viser til mange i deres alder og under som er gode i volleyball.
– Målet er å få fornyet fart i miljøet rundt sandvolley, først og fremst som mosjonsidrett, så får vi se om det baller på seg videre. Vi satset på å få liten og stor til å glede seg med sandvolley framover, sier Jan Erik.

– RIL Volleyball og Sadegh Mohajer har lagt et grunnlag med sandvolleyskolen de siste par åra for de som er i alderen opp til 12 år, mener Jan Erik. I år skjedde det andre helga i mars. 
""– Vi tenker å bygge videre på det han og RIL Volley har begynt på, sier de to gutta, og varsler at det blir invitert til et opplegg for de som har passert 12-års alderen på kveldstid.
Starten går innendørs nå på onsdag kveld, og så er målet å få til yrende liv på sandbanene på stadion til våren og sommeren.

Nå har samarbeidet brakt dem sammen igjen til Rjukan og i Saaheim Sandhall. Her vil de trene og samtidig inspirere og trene opp andre for å få fart i sandvolleyballen på Rjukan igjen. 
– Sandhallen her er jo kjempeattraktiv, og gir supre treningsmuligheter. Kort og godt de beste treningsmulighetene i landet, mener Moen, som mener at han og makker Ruben er en glimrende kombinasjon. De to gutta har virkelig funnet tonen i samarbeidet, og nå er det samspillet som skal trenes.

Sammen med styret i RIL volleyball satses det i åra som kommer på sandvolleymoro. Fokus blir mosjon framfor konkurranse på klubbnivå, mens gutta satser konkurranse seg imellom. 
Så kan det hende det blir mer aldersbestemte konkurranser og også arrangementer i kjølvannet av det. Men først må sandvolleymiljøet bygges igjen stein på stein. 
– Det ville vært kult i gang igjen den gode stemninga som var rundt sandbanen, mener Ruben. Det skal gjøres med aktiv kobling av utøverne i et åpent miljø, ikke minst så man veit når det er liv på banen. 
– Alle som vil ha det gøy med sandvolley er velkomne. Ingen trening er mer gøy enn sandvolley! 

Linker:
RIL Volleyball på nett 
RIL Volleyball på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia