fbpx

Ian Hunter klar for Rjukan Rockfestival

Radio Rjukan19. mars 20175min
ian-huntercover_ec4f

Ian Hunter & the Rant Band kommer til Rjukan Rockfestivals 18. utgave til sommeren. Lørdag 10. juni står han på scenen i Tveitoparken for å lage magisk festivalstemning, sammen med en unik festival-lineup.

Ian Hunter har vært aktiv siden 60-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd som sjef i klassiske Mott the Hoople, og har tidligere har samarbeidet med blant andre David Bowie, Mick Ronson og en rekke andre av de store innen bristisk rockscene, og han var en hovedinspirator for band som Queen, Sex Pistols og The Clash på 70-tallet.

""– Hovedretten på festivalen har vært aktiv i 50 år, først med bandet Mott The Hoople fra slutten av 60-tallet til midt på 70-tallet, og siden som soloartist, skriver arrangørene i en pressemelding.
De siste årene har Ian Hunter turnert med bandet sitt The Rant Band. Musikerne leverer rockklassikere fra hele karrieren, og de gjester blant annet Sweden Rock Festival et par dager før de kommer til Rjukan. 

– Det har vært langt mellom de store utenlandske kanonene, men mange husker nok Manfred Manns Earth Band i Birkelunden i 2007. Likevel, Ian Hunter er en av de største gutta i bransjen, og en av bookingansvarliges store personlige favoritter. Mott The Hoople med Hunter på vokal mikset sammen hardrock, glamrock, Bob Dylan og David Bowie, og var et av de mest originale bandet i sin tid, og Hunter spiller fremdeles gullrekka fra Hoople-tida live, som Bowie-låta "All the young dudes", "Roll away the stone" og "The golden age of rock & roll".

– Min inngang til Hunters univers var med briljante "You're never alone with a schizophrenic" fra 1979, og den gigantiske liveplata "Welcome to the club" som han gjorde sammen med blant andre Mick Ronson.
Alle låtene på skiva var rocka opp, og det startet forrykende med "F.B.I." Hvor mange av de gode gamle låtene Hunter spiller i Tveitoparken er per nå ukjent, men vi kan bare håpe han drar låter som "Cleveland rocks", "Once bitten, twice sky", "Irene Wilde" og "Old records never die", sier Engh. 

– Ja, det er vel nesten bare Neil Young som ligger nærmere rockehjertet til bookingansvarlig av gamle artister som fremdeles er oppegående nok til å rocke fletta av udødelige Yul Brynner, sier Engh.

Når Hunter, som spiller gitar og keyboards i tillegg til å synge, er ute på veien i år, er det disse musikerne han reiser med:
James Mastro – gitar, mandolin
Mark Bosch – gitar
Dennis DiBrizzi – keyboards
Paul Page – bass
Steve Holly – trommer.

Ian Hunter slapp sitt foreløpig siste studioalbum, «Fingers Crossed», i september i fjor.

Linker:
Rjukan Rockfestivals nettside
Rjukan Rockfestivals facebookside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia