fbpx

Krise-statsbudsjett for Telemark

Radio Rjukan12. oktober 20173min
sventorelokdslid_9ba0

– Beklager å måtte si det, men har regjeringen glemt Telemark, spør Telemarks fylkesordfører Sven Tore Løkslid overfor NRK.
Han trekker fram flere saker som skuffer ham i den blå-blå regjeringens forslag til statsbudsjettet.
Blant annet finnes ingen statlig overføring til Tungtvannskjeller-museum, Telemark museum eller Vinjesenteret.

Løkslid hadde også forventa mer penger til Telemarkskanalen, som har et vedlikeholdsbehov på 60 millioner kroner, men der den blå-blå regjeringa foreslår å bevilge 4 millioner kroner til rehabilitering og vedlikehold av anleggene i kanalen.

Men stortingsrepresentant for Telemark og eldrepolitisk talsmann for Frp, Bård Hoksrud, roser det nye budsjettet overfor NRK.
– Vi har satsa stort på samferdsel siden vi kom i regjering, og dersom fylkesordføraren tar en tur ut fra fylkeshuset, vil han se at det blir gravd og bygget rundt omkring i hele fylket, seier Hoksrud.
Veg var blant de sakene det var knyttet stor spenning til, bl.a. penger til E134 gjennom Telemark. Det eneste konkrete av nye midler som står i statsbudsjettet er at det blir satt av penger til en rasteplass ved Morgedal.

Han mener at det også er flere store nasjonale tiltak som vil komme Telemark til gode, selv om det også gjelder alle andre fylker.

Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) mener at det nye statsbudsjettet beviser at regjeringen bryr seg mindre om distriktene enn de store byane. Hun reagerer særlig på at satsinga på bredband blir halvert i årets statsbudsjett.

Les Statsbudsjttets  fylkesoversiktet for Telemark her.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia