fbpx

Snømannen selger godt med billetter på kino

Radio Rjukan13. oktober 20174min
snomannenforprem-9_e123

""Rjukan Kino har foreløpig satt opp fem kveldsforestillinger av Snømannen fra fredag til tirsdag, og fredagens forestilling blir etter alt å dømme utsolgt i billettluka ikveld. Forhåndssalget til ikveld har vært høyt, og det er også forhåndsolgt billetter til forestillingene lørdag, søndag og mandag kveld.

Det er nå Snømannen har verdenspremiere, noe som skjer samtidig over hele Europa, samt i midt-østen, endel land i Afrika, Russland og enkelte andre territorier. Om en uke følger USA og endel andre markeder i Nord-Amerika, før Asia, avslutter. 

Og filmen får mildt talt varierte kritikker. Storbritannia og Norge leder an i en overvekt av slakt, mens Sverige, Irland og Spania er mer begeistret, og gir gode kritikker. Det kan ha med å gjøre at svenske Tomas Alfredson har en høy standing i Sverige, og at Michel Fassbender som spiller Harry Hole er tysk-irsk.
""Gode kritikker fra Spania er mer overraskende. 

Fra USA er det heller lunkne kritikker, der viktige og grundige kritikere fra Variety, Hollywood Reporter og The Wrap leder an i det som er svake kritikker.

Filming og naturen er pen, skuespillerne spiller got, mens manus, regi og klipp får kritikk, ifølge kritikerne.

Etter 850 stemmer ligger Snømannen på 6,1 på imdb, noe som tyder på at den vil bevege seg med på 5-tallet.
det er helt klart at noen elsker det de ser. 26% av stemmene er 10/10, mens 7% gir den 1/10.

Dette er tydeligvis en film som får stor oppmerksomhet, kanskje også på tross av kritikerslakt og kritikk av fjerning av norske skilt og bokstaver.
Over store deler av Norge rapporteres det om stort billettsalg, ikke minst i Oslo og bergen, der filmen også er spilt inn, men f.eks i Trondheim er det også Snømannen-feber, der forhåndssalget slår det til den garanterte publikumshiten, den nye Star Wars-filmen, som er sluppet samtidig.

Linker:
Filmens norske nettside – Snømannenfilmen
Filmens internasjonale nettside – TheSnowmanMovie
Rjukan Kinos nettside
Rjukan kino på facebook 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia