fbpx

Vårt nye politidistrikt skal kutte 170 politistillinger som følge av omorganiseringen

Radio Rjukan17. november 20165min
politi_afea

Politiet er ikke ferdig, men midt oppe i tidenes største offentlige omorganisering i "Nærpolitireformen". De gamle politidistriktene Telemark, Vestfold, Nordre Buskerud og Søndre Buskerud ble slått sammen 1. januar i år til Sør-Øst. Nå er man midt i arbeidet med å lage neste års budsjetter. Og det er ikke godt nytt for politidistriktet.

– Vi har hatt et for høyt aktivitetsnivå i forhold til det budsjettet vi har hatt. Samtidig har vi heller ikke fått ekstra midler til å gjennomføre omorganiseringen. Det går nødvendigvis på bekostning av tjenesteutførelsen, sier Aronsen, som er nestleder for Norsk Politilederlag i Buskerud, Vestfold og Telemark til Tønsbergs Blad

Han forteller at nedjusteringer i kostnadsnivået kommer til å bety at man ikke fyller opp vikariater. Rundt 80 prosent av distriktets utgifter går til de ansatte. Da er det størst økonomisk spillerom på dette området.

– Daglig må vi prioritere bort visse typer kriminalitet, sier hovedtillitsvalgt i Politiets Fellesforbund, Stine Benjaminsen Nygård.
– Jeg tror ikke noen områder blir prioritert helt bort, slik det tilsynelatende er gjort i Vest politidistrikt. Men også vi må gjøre knallharde prioriteringer. Hver dag. Dette er i liten grad blitt kommunisert ut til publikum, og det er derfor folk nå blir overrasket, sier leder Stine Benjaminsen Nygård i Politiets Fellesforbund i Sør-Øst politidistrikt til avisa.

– Ressurssituasjonen vår er verre enn noen gang, og det skyldes politireformen. Den stjeler ressurser fra det daglige arbeidet, sier Nygård.
– Budsjettet vårt er omtrent som i fjor, men flere ansatte er tatt ut av den daglige driften for å jobbe med reformen. Dette får konsekvenser for publikum, som får dårligere tjenester, sier Nygård.

Lokallagslederen forteller at prognosene for neste år tilsier kutt på 70 til 170 stillinger i politidistriktet, dersom budsjettet skal gå i balanse. En slik nedbemanning skal skje ved naturlig avgang, ingen ansatte skal sies opp. 

– Vi har for lite penger. Hvis vi skal holde budsjettet neste år, er vi nylig blitt forespeilet at vi må ned med 70 til 170 stillinger. Jeg vet ikke hva tallet blir for Telemark, men det er klart at Telemark heller ikke er skjermet. Også dette vil få konsekvenser for publikum, sier hun.

– Men regjeringen sier jo at de øker budsjettet til politiet?

– Det er riktig. Men pengene kommer ikke videre til politidistriktene. Pengene blir i stor grad værende igjen i Oslo, og går eksempelvis til nye datasystemer, sier Nygård.

Fungerende leder for politiet i Telemark, Svein Olav Grini, sier arbeidet med politireformen er en av de prioriterte oppgavene i år.
– For publikum kan ressursbruken til dette på kort sikt føre til noe redusert tilbud fra politiet. På lengre sikt skal den jobben og de ressursene som legges ned i reformarbeidet i dag, føre en bedre polititjeneste til befolkningen, svarer Grini.

Les hele saken i Tønsbergs Blad

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia