fbpx

Per Anders Oksum (69) ny styreleder for Sykehuset Telemark HF

Radio Rjukan17. november 20163min
sykehuskorridor-2_1751

Styret i Sykehuset Telemark har idag utnevnt Per Anders Oksum (69) som ny styreleder i Sykehuset Telemark. i januar gikk Oksum som styreleder i Helksesør-Øst, som Sykehuset Telemark HF ligger under, etter at han ikke fikk fornyet tillit av helseminister bent Høie.
I tillegg ble Barthold Vonen byttet ut med en annen pensjonist, Folke Sundelin (70). Sundelin er tidligere assisterende fagdirektør i Helse Sør-Øst, men har vært pensjonist en stund fra joibben som lege og samfunnsmedisiner.

Oksum kommer på jobben to og en halv uke etter at  styreleder Tom Jørgensen trakk seg, etter at først administrerende direktør Bess-Margrethe Frøyshov trakk seg 14 dager før.

Oksum kjenner på den måten sykehussektoren godt, og har vært den somogså har stoppet Frøyshovs planer om en milliardutbygging i Skien til mindre lokaler enn det skienssykehuset har idag.
Oksum er fra Porsgrunn, er utdannet ved Harvard School of Buisness, og er sittende styreledere i Telemarkskanalen, og er for tinndøler kjent som Hydro-direktør i en periode da Norsk Hydro la ned mesteparten av sin gjenværende som virksomhet på Rjukan.

– Sykehuset Telemark får en styreleder med bred kompetanse og lang ledererfaring og jeg er svært glad for at Per Anders Oksum har sagt ja til dette viktige styreledervervet, sier styreleder Ann-Kristin Olsen (71) i Helse Sør-Øst RHF.
– Styrene i helseforetakene har en viktig rolle i aktivt å bidra til best mulig og framtidsrettet spesialisthelsetjenestetilbud innenfor tildelte rammer. Ved oppnevning av medlemmer til styrene legger vi vekt på at styrene samlet sett har tilstrekkelig kompetanse og bredde til å ivareta dette, sier Olsen videre.

Nestleder Marit Kasin og styremedlemmene Kari Dalen og Nils Kristian Bogen fortsetter i sine styreposisjoner.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia