fbpx

Storegut-turer lager liv og røre på Mæl stasjon

Radio Rjukan13. juli 20177min
tinnsjofergene-guide_6889

""Den første som møter deg når du tar turen til Mæl stasjon er de blide og velskolerte guidene, som Tarjei Steffensen Sortland fra Hovin.
Etter at han har ønsket velkommen får vi vite alt vi kan få med oss på Mæl stasjon, fra guida turer om bord på både D/S Ammonia eller M/F Storegut, fergetur med Storegut eller toget, når det er de rette dagene (mandag, onsdag og lørdag.)

– Du kan dine saker hører vi!?

– Hehe, ja vi går inn for å gi en ekstra god opplevelse, og guidene her er godt skolerte og oppleste, forteller Sortland som er guide på Mæl igjen iår, nå hjemme på ferie fra sine studier ved Universitetet ""i Bergen. Han synes guidejobben på Mæl stasjon er en drømmejobb.

– Jeg har guidet her tidligere også, så det tar ikke så lang tid å frisker seg opp, men det skjer jo hele tiden noe nytt nå med Rjukanbanen og fergene, sier Sortland.
– Og det er jo helt kjempemessig å bidra til overfor de mange turistene som besøker Tinn, sier Sortland, før han legger ut om at Ammonia bli sandblåst etter en spesialbevilgning fra Riksantikvaren osv., osv.

Storegut drar ut på tur idet vi ankommer, og mange er med båten, etter at toget har tatt dem fra Rjukan.

Andre ankommer den ganske mye for lille parkertingsplassen på Mæl, for å få en guidet omvisning eller en kaféstopp etter turen opp Fv37 Tinnsjøveien.

Hver lørdag i juli tar anleggskokka Karen (Randi Mossing) og rallar-Ola (på bildet er det i dag Knut Berge Boksasp) seg en tur med toget og M/F Storegut.
De synger en trall, tar kanskje en dans, og beskriver de store endringene og anleggslivet som foregår i Vestfjorddalen.
(Foto ovenfor: Bjørn Spangelid)

""– Hver eneste mandag, onsdag og lørdag i sommer fram til 19. august er du velkommen til å bli med på togturer fra Rjukan til Mæl i sommer, og kombiner det gjerne med en båttur fra Mæl – Tinnoset – Mæl med M/F Storegut, reklamerer Sortland.
 
– På Mæl stasjon er det kafé og omvisninger på fargene hver dag i hele sommer.

Ombord i M/F Storegut er det trivelig kafé, omvisning, aktiviteter, sesongutstilling og selvfølgelig en frisk sjøbris.
Merk at fergeturen er røykfri, og at det kan være nyttig med litt kontanter på turen da nettforbindelsen ombord kan være ustabil, opplyser visitRjukan.

""Sortland forteller at guidene på Mæl setter sin ære i å gjøre en god jobb, og at det er mange som har spesielle interesser.

– Noen er spesielt interessert i motorer, andre i tog, jernbane og båter. Andre er ute etter å få vite noe de ikke visste fra før, og her er det jo mye å ta av, sier Sortland, som spør om vi ikke har noen spørsmål å komme med.
Siden vi er bruktbart bevandret i historien, så benytter vi anledningen til å prøve å sette fast unge Sortland.
Men, nei, han takler alt av spørsmål vi kom på i farten.

– Det er klart vi må gi vårt beste for at alle besøkende her blir fornøyde, sier Sortland.

Se flere bilder i galleriet nedenfor!

Linker:
Rjukanbanen på facebook
Rjukanbanen på nett
Booke tur med Rjukanbanen 
Booke tur med M/F Storegut

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia