fbpx

Populære turer med veterantog på Rjukanbanen

Radio Rjukan13. juli 20174min
rjukanabensommer-3_e6be

""Hver mandag, onsdag og lørdag i sommer går Rjukanbanen med turer ned til Tinnsjøfergene på Mæl, der det også er mulig å bli med på en seiling på Tinnsjøen med M/F Storegut.

Radio Rjukan var på Rjukan Stasjon og tok imot toget onsdag ettermiddag, til et yrende liv. Da hadde daglig leder for Rjukanbanen Einar Gabrielsen selv vært med toget.

Det er liv og røre på jernbaneplassen rett som det er nå, og når folk drar med og kommer merd toget er det liv og røre utenfor den 110 år gamle stasjonsbygningen.

""– Vi har hatt med nesten 90 passasjerer i dag, og det er bra, men vi regner med mange flere på lørdag, sier Gabrielsen. Han vet at tilbudet må bygges opp, men ser at interessen er stor.
– Det som vi synes er spesielt morsomt er at det var hele 37 med verdensarvbussen fra Notodden, så den viser at det er et marked. Det er mye Notodden-folk som nå tar turen om dagen, forteller Gabrielsen.

Hver eneste mandag, onsdag og lørdag i sommer fram til 19. august er du velkommen til å bli med på togturer fra Rjukan til Mæl i sommer, og kombiner det gjerne med en båttur fra Mæl – Tinnoset – Mæl med M/F Storegut, står det å lese på plakatene på ""Rjukan Stasjon.

På Mæl stasjon er det kafé og omvisninger på fargene hver dag i heler sommer.
Ombord i M/F Storegut er det trivelig kafé, omvisning, aktiviteter, sesongutstilling og selvfølgelig en frisk sjøbris.
Merk at fergeturen er røykfri, og at det kan være nyttig med litt kontanter på turen da nettforbindelsen ombord kan være ustabil, opplyser visitRjukan.

Se flere bilder i galleriet nedenfor!

Linker:
Rjukanbanen på facebook
Rjukanbanen på nett
Booke tur med Rjukanbanen 
Booke tur med M/F Storegut 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia