fbpx

Tungtvannsstatistene gjør virkelig jobben

Radio Rjukan8. januar 20155min
kot-statist1_5e89

Tungtvannsstatistene gjør virkelig jobben

Sakene flommer i media om TV-serien "Kampen om tungtvannet" om dagen, og vel er det nå bevist at det er en god serie, med topp tilbakemelding fra både kritikere og publikum som har flokket seg for å se den nye serien med store deler av handlingen fra Rjukan. Men sosiale medier flommer også over av tilbakemeldinger om store lokale prestasjoner av de 150+ antallet statister som ble med for å hjelpe til i innspillingen. Uten gode statister, ingen film! Her er litt om noen av dem, og det er flere bilder på vår facebookside.

Vårt første eksempel er av flere blitt kåra til den lokale stjerna i de to første episodene, Robin Asdal, som spilte en av de engelske kommandosoldatene som ble skutt av nazistene. Slik ser han ut litt blidere og litt mindre kald og pjusk, og uten blod i ansiktet!
""
– Det var veldig gøy å være med, og rart å se seg sjøl på TV. Jeg hadde ikke regna med å få bli så tydelig, sier Robin til Radio Rjukan.
HAn var blitt kald av timer med venting, men var bevisst på å spille. Det har tydeligvis klipperne likt, for han havnet med i flere scener, og har fått masse tilbakemelding fra kjente som har sett ham. Men mange har også ikke kjent ham igjen mens han flimret over skjermen.
– Det ga mersmak, som kommer det flere muligheter, vil jeg troppe opp igjen, sier Robin om sin karriere som statist-skuespiller. For Robins rolle blir skutt kort tid etter at vi fikk møte ham på skjermen.

En annen som har blitt gjenkjent av mange, er Astri Hauge, som kokkekona på Adminiet (t.v.), når direktøren ankommer Adminiet på Rjukan.
Hun har vært med i flere scener, og er spent på om hun blir synlig igjen.
– Jeg er med både på konserten og på ferja, så får vi se, men det var veldig moro å få se seg sjøl med iskalde isroser i ansiktet. Vi holdt på flere timer ute i kulda, og det var kaldt, men idag har det tikket inn meldinger på SMs og facebook hele dagen av bekjente som har sett meg, sier Hauge, som var med fordi hun synes det er interessant å lære hvordan slike filmopptak foregår.

I et intervju på Radio Rjukan tirsdag forteller de mer om sine opplevelser av å være statist.

Her er noen flere bilder med statister som er blitt godt gjenkjent.
Og vl du ha enda flere, så følg med på bildegalleriet som legges ut på facebook. Det vil bli oppdatert med nye bilder etterhvert som nye episoder vises også!
https://www.facebook.com/RadioRjukan

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Se mer her: https://www.facebook.com/RadioRjukan
 
Alle fotos: Bildene er screenshots av NRK og Filmkameratenes produksjon.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia