fbpx

Sommertoner på Tuddal Bygdetun innledet programmet i 2023 

Radio Rjukan17. juni 20235min
Anne Gravir Klykken og Jon Solberg - foro av Morten Bjerk

Norsk Industriarbeidermuseum og museumslaget i Tuddal inviterer til sommerkonsert i vakre omgivelser onsdag 28. juni med Anne Gravir Klykken og Jon Solbergs magiske toner på Tuddal Bygdetun – ordfører Bengt Halvard Odden introduserer og ønsker velkommen.

Tradisjonen med sommeråpent bygdetun har vært et fast innslag i Tuddal, men i 2023 prøves en ny variant ut. Tunet er tilgjengelig for alle som ønsker å oppleve det, men akkurat nå prioriteres ressursene som ligger i driftsavtalen til bygningsvern for å sikre at tunet får den oppmerksomheten det fortjener.

Det betyr at tunet vil være ubemannet sommeren 2023 og at noen arrangementer gjennom sommeren og utover høsten vil erstatte daglige verter akkurat dette året.

Først ut er fantastiske Anne Gravir Klykken og Jon Solberg som vil fylle tunet med vakre sommertoner 28. juni klokken 18.00

Anne Gravir Klykken og Jon Solberg er velkjente Telemarksmusikere og vil dele folketoner med røtter som kler Tuddal Bygdetun og den stolte Tuddalstradisjonen Jon og Anne er i glad å jobbe med dialekter, språk, historie og det nære knyttet til bygdeliv og natur. 

Anne Gravir Klykken og Jon Solberg starta platesamarbeidet i begynnelsen av 2021. Anne sendte da Jon ei samling med eldre opptak av ulike folkemusikkutøvere i Telemark. Jon tok tak i et utvalg av sangene og temaene i opptaks-materialet, og disse ligger som et bakteppe for nyskrevne viser og arrangementer. Plata «Et ønske» kom ut i mars 2022 og har fått fine omtaler.

Jon Solberg er norsk låtskriver og musiker fra Bø i Telemark. Han er kjent som vokalist og frontfigur i bandet Ni Liv, og som soloartist. Jon har gitt ut tre soloplater, åtte plater med Ni Liv, hatt over 15 låter på NRK P1 sine nasjonale spillelister og vært Spellemannsnominert med Ni Liv.

Anne Gravir Klykken er sanger fra Solum med hjertet i folkemusikken. Hun har gitt ut to soloplater og fire utgivelser med trioen Vintermåne. Anne har vært med på en rekke ulike prosjekter og innspillinger opp igjennom åra.

– Det blir en spesiell sommer i 2023, men vi har en klar ambisjon om å komme tilbake med sommeråpent tun og til et tilbud og en tradisjon som vi opplever som viktig. Vi gleder oss til å utvikle et fantastisk bygdetun sammen med museumslaget og kommunen, sier direktør Anna Hereid ved NIA.

Heddal Bygdetun, Tuddal Bygdetun, Tinn Museum og Krokan er tilgjengelig for publikum for opplevelser på egenhånd og vandring på tunet.

Gjennom sommeren og året kan man oppleve fine arrangementer til ulike tider på tuna.

Vi ønsker alle velkommen til å ta turen innom tuna og vakker norsk kulturarv i sommer om sesongåpent.

Arrangementsfakta:
Billetter kan kjøpes på NIA.no og i døra.

Tunet åpner kl.17.00 og konserten starter 18.00 – ta gjerne med en stol og klær etter forholdene.Arrangementet varer til 19.00 tiden.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia