fbpx

Slik blir festivalsommeren

Radio Rjukan13. juni 202311min
Rjukan Matfestival

Våren begynner å nærme seg, og vi ser konturene av det som skal være oppfølgeren til det vi kalte tidenes festivalsommer i Tinn ifjor. Og selv om det aldri har det vært planlagt flere arrangementer og flere arrangementsdager i 2022, ser det ikke ut som det blir så mye mindre i 2023, selv om det ikke blir landskappleik i år, naturligvis. Landskappleiken ble ikke så stor som arrangøren håpet i kjølvannet av koronapandemien, og den usikkerheten var nok tilfelle for flere av fjorårets arrangementer. Men i år kan man endelig se for seg et år uten store pandemiskygger, og her er en oversikt over det vi vet skjer i Tinn i sommerhalvåret 2023.

Mest ekstrem er juni og august, som vanlig, og vi har laget en oversikt, slik at du bare kan krysse av i kalenderen. Det er helga 19.-20. august som er ekstremhelga i Tinn i sommer med intet mindre enn både den nye Rjukan Kunstfestival, Kamerinafestivalen og Assistco Topp 8 i tillegg til Pilegrimsvandirngen De Kvite Kyrkjene den 20. august.

Her er lista fra 25. mars til uti september. Er det noe vi har glemt eller ikke fått vite om, så ta kontakt, så lista blir oppdatert snarest mulig, selv om det viktigste er å gi beskjed til visitrjukans Hva skjer?-side og den kommende arrangemntssida til Rjukan Næringsutviking på deres nye «omdømmeportal».

Arrangementene

Det legges ikke opp til torg-lørdager på Rjukan i juli i år, slik det var i 2020 og 2021, men det blir veteranbiler tilstede på lørdager de dagene det ikke er f.eks. matfestival. Påskehelga i Gaustaområdet blir igjen svært aktiv, så det er verdt et eget oppslag når vi nærmer oss. Detaljer er ikke klare.

25. mars UKM 2023

Ungdommens Kulturmøsntring er tilbake i regi av Kamerina Kulturverksted på Rjukan kino. Det er faktisk hele ni år siden sist før det ble stopp på grunn av for liten interesse. Nå er interessen igjen på topp.

22. april Solfesten 2023
Solfesten på Rjukan skjer i år 22. april, og dermed i potensielt varmere vær enn det som ofte har vært tilfelle, der det blir karnevalsopptog, auksjon, torgfest, party og i år med gratisarrangemnet på Rjukan Torg som får besøk av Solprisvinneren. Og Byting er booket! Vandringsmennen og E76 kommer til onklSAM. Kjelleren på Rjukan hotell åpner igjen.

21. -29. april Solfestcabareten med Eftf & Co. 2023

For andre året trår Eftf & Co til med revy etter 35 år med rallar’n solfestrevyer. Tre av Rallar’n-gutta fortsetter i Eftf. & Co med rekrutt Arild Kittelsen og lover mye løye og moro i 5. etg. på Rjukan Hotell. Billetter i salg på Turistkontoret fra mandag.

26.-27. mai Tinnsjøtreffet 2023

Tinnsjøtreffet gjorde suksessfullt comeback etter fem års pause ifjor med nye eiere og drivere som på nytt inviterer veteranmiljøet for lastebiler og andre kjøretøy til Tinnsjø Camping og fest rundt kroa. i år kommer de motorhistoriske klubbene i Tinn og Notodden også.

2.- 3. juni OnklSAM Byfestival 2023

OnklSAMs Byfestval startet ifjor og er tenkt å bli en årlig festival som inngir strten på sommeren, den første helga i juni. Foreløpig klare er Humbuckers, Crashville og Creedence Forever. og Jahn Teigen-hyllesten En Dags Pause. Flere artister vil bli annonsert seinere.

10. juni Fotspor 2023

Fotspor – En kulturell vandring i Verdensarven er tilbake på ettermiddagen lørdag 10. juni med et blåtur-opplegg som ennå ikke er ferdig planlagt, samt at det meste som vanlig er hemmelig som seg hør og bør en «blåtur».

8.-16. juli Rjukan Matfestival 2023

Etter vågal oppstart med fire dager i koronaåret 2021 og utvidet 7-dagers festival i fjor er rjukan Matfestival klar for nidagers matfestival midt i juli – midt i byen på Rjukan torg – de lover konserter og moro, og trenger fortsatt flere frivillige.

18.-22. juli Marispelet ved Rjukanfossen 2023

Etter to års pause under korona var Marispelet tilbake med helt ny forestilling ifjor, med utvidet publikumskapasitet, og sterkt forbedrede publikumsfasiliteter. I år er det utvidet med en forestilling og fornyet avtale om slipp av Rjukanfossen.

5. august Zalaris Norseman Xtreme Triathlon 2023

En av verdens tøffeste triatlon-kokurranser er tilbake med start i Eidfjord og målgang på Gaustatoppen, der man inviteres til å heie løperne sterke på veien gjennom Tinn.

11.-13. august Rjukantreffet på Sandven 2023

Etter flere år brakk dro Norges eldste MC-klubb igang igjen Rjukantreffet på Sandven med camp som går over tre dager i midten av august.

12.-13. august Lions Loppemarked 2023

Rjukan Lions Clubs loppemarked i og rundt ballonghallen på Granli er blitt en tradisjon, og avholdes i år for 7. gang. Lions vil ta imot lopper helt i starten på juni, og så igjen fra 1. august.

18.-21. august Rjukan Kunstfestival 2023

Tinn Kunstfornening inviterer til årets nyskapning på festivalfronten, der det er invitert kunstnere til Tinn med basis i Rukan Solar Punk Academy.

18.-21. august Kamerinafestivalen 2023

Planleggingen er i full gang for ny festival, som vanlig den 3. helga i august, når programmet er klart offentliggjør man årets fire festivalband som skal lage fest på Kamerina Kulturverksted i Hovin.

19.-20. august AssistCo Topp 8 Rjukan 2023

Rjukan IL Volleyball i samarbeid med primus Vegard Høidalen og Norges volleyballforbund arrangerer turnering fro de åtte beste lagene i Norge på dame- og herresida på Rjukan Sandbane, og med Beach Party på Rjukan Hotell.

20. august Pilegrimsvandring mellom De Kvite Kyrkjer

Pilegrimsfellesskapet Kvite Kyrkjer i Tinn inviterer til det som nå er blitt en årlig ny runde på pilegrimsvandringen mellom de kvite kyrkjer rundt Tinnsjøen.

26. august Bilens Dag på Rjukan 2023

Bilens dag med tidenes samling av nye elbiler, og et forhåpentligvis rekordstort veteranbiltreff skjer som vanlig den siste lørdagen i august, den siste. Gratis bevertning for de som stiller med veterankjøretøy.

31. august Sluskedilten 2023
NIA arrangerer Sluskedilten, som ble opprettet som sti i sin tid av Per Pynten. En historisk vandring i Sluskedilten, den 4,5 km lange turen anleggsarbeiderne brukte for over 100 år siden fra Krokan til Vemorktoppen og videre ned langs rørgata til Vemork. Den kjente historieforteller og fjellfører Tor Nicolaysen viser vei fra starten ved Krokan Turisthytte med historier, innlagte pauser, mat og godt humør!

1.-2. september Kjerringsveiven 2023

Kjerringsveiven, som alltid under normale tilstander går den første helga i september. Her blir det mye liv og røre allerde fra fredag i år, og selve lørdagen blir en av årets store dager i byen – som vanlig.

9. september Frivilligheten Dag på Rjukan Torg 2023

Nytt årlig arrangement fra ifjor som skal presntere det rike tilbudet innen Tinns frivillige liv, i et arrangement mellom Rjukan og Tinn frivilligsentral og Tinn kommunes kulturkontor. Alt som kan krype å gå av frivillig aktivitet inviteres til å lage en stand.

16. september Haustmarknaden i Austbygde 2023

På 17. året blir det høstmarked på Dølehalle og plassen utenfor med et sort utvalg av lokale produkter til salg i det som er høsten vakreste eventyr i Austbygde.

27.-28. oktober Rjukan Trubadurfestival 2023

Etter to ganger i stortelt på Rjukan torg har Rjukan Trubadurfestival bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Bilens dag og byttemåned og flytte inn i Rjukanhuset. De har booket det vidgjtene festbandet Love Shack fra Oslo 27. oktober.

10.-11. november Rjukan Litteraturfestival 2023

Vi tar med at det blir den 4. utgaven av Rjukan Litteraturfestival i år på Rjukanhuset, i regi av Rjukan bibliotek og Tinn kommunes kulturkontor. Nå er festivalen blitt en del av Kimen-festivalene, og et er allerede klart at Jan Kjærstad kommer. Teamet i år er «Uro».

Det er sikkert mer vi ikke har fått med oss, men alle som arrangerer bør ta kontakt med visitRjukan for å bli med på Hva Skjer-kalenderen. Vi har ikke fått bekreftet om det blir VM i Veteranlagsfotball i år, som ble avlyst ifjor på grunn av krigsutbruddet i Ukraina. Sannsynighetn er at det fortsatt er utsatt. Gaustadagen 2022 er ikke bestemt, men følger den vanlig opplegg som før korona, kan det bli den helga det skjer mest i Tinn. Med mindre de finner ut at den bør flyttes i år?

Det hører med til historien at Viking Challenge er avlyst i år.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia