fbpx

Rjukanregissør med spesialpremiere

Radio Rjukan3. februar 20164min
el-clasico1_24c1

"El Clásico" er foruten filmtittelen til Halkawt Mustafas nye film også begrepet som brukes på det store spanske fotballoppgjøret mellom to av europas største fotballklubber Barcelona og Real Madrid. Og filmen handler om to kortvokste irakere som, i likhet med svært mange andre i Irak, har fotballdilla. De setter seg fore å se en av disse klassiske oppgjørene, og å møte Ronaldo. I tillegg ønsker den ene å gifte seg med sin utkårede, noe som ifølge hennes far er utelukket, da han er kortvokst.

Halkawt Mustafa har selv tatt turen til Rjukan med den nye filmen sin, som hittil bare har vært vist med svært god mottagelse på filmfestivalene i Abu Dhabi og Tromsø, til spesiell førpremiere på Rjukan onsdag 3. februar.
Her er det en forestilling for Tinn kommune og en for videregående skole, der det også blir mulighet til å møte og stille spørsmål til regissøren etterpå.
""Mustafa, som er irakisk kurder, kom som ung flykning fra krigen i Irak til Rjukan, og har siden hatt et spesielt og godt forhold til Rjukan. Han søktes eg etterhvert inn på Filmhøgskolen på Lillehammer, og debuterte som regissør med "Rødt hjerte", en film som fikk gode kritikker, og som han også viste på tilscvarende måte på Rjukan kino, med mulighet til å møte ham etterpå.
Det ga tydeligvis mersmak.

I mellomtida har han laget dokumentaren "Kvinnene ISIS frykter" i samarbeid med TV2.

Filmen har offisiell norsk premiere først 26. februar, så det er ganske ekslusive førvisninger Mustafa sørger for til Rjukan, når han selv tar med seg digitalkopi av filmen til rjukan for å vise den – som en gest til han opprinnelige norske "hjemby".

– El Clásico vil bli satt opp med et par ekstraforestillinger nærmere premieredatoen også, bekrefter Endre Solhjem Knutsen ved Rjukan Kino til Radio Rjukan.

Saken oppdateres med en prat med Halkawt Mustafa seinere idag!

Linker:
Om El Clásico på Filmweb
Rjukan Kino

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia