fbpx

TV-pågang hos Tinn Energi

Radio Rjukan2. februar 20165min
discovery-channel_cc4d

I alt 14 kanaler, deriblant TVNorge, Max, Vox, Fem, Discovery, Eurosport og Animal Planet blei over natta borte fra de mange Canal Digitals bredbånds- og parabolkunder, etter over ett år med forhandlinger der partene ikke har klart å bli enige.
På facebook går diskusjonen høyt om hva man kan gjøre, men alle leverandører har sikret seg i kontrakten med abonnentene at slike ting kan skje. Mange har forsøkt å henvende seg til Riks-TV, som har hatt problemer med overbelastning av sin nettside, samt at det ikke er alle i Tinn, eller spesielt på Rjukan som får inn gode signaler fra antenne, som er nødvendig for å ta inn Riks-TV.

""Men Tinn Energis bredbåndssatsing (tidligere TiinnCom) er også et alternativ her lokalt.
– Noe pågang har det vært idag, ja. Vi har fortsatt Discorvery-kanaler via Get, sier Bjørn Erik Hvitmyhr til Radio Rjukan.
Han forteller at de har hatt påtrykk fra folk som er irritert og skuffet over at Canal Digital har kuttet tilgangen uten bedre beskjed.  
– Mange er veldig fornøyd med kanalene som nå er tatt ut hos Canal Digital, og følger med på programserier som går der, så det er klart at det betyr noe for noen, sier Hvitmyhr.

Og Tinn Energis bredbåndsavdeling er klare til å hjelpe kunder til å få inn kanalene igjen, via deres samarbeidspartner GET.
– Vi ønsker flere kunder vi, så vi er beredt til å levere der det utbygd, og bygge ut videre der det ikke er bredbåndsnett, sier Hvitmyhr.

– Er det enkelt å legge inn til hver enkelt husstand?

– I noen områder kreves det at nett legges, og det tar mer tid. men det er planer for de fleste områdene i byen her, sier Hvitmyhr.
Kablene er for det meste gravd ned i bakken, og mange har nettet rett utenfor stueveggen, klar til å bli koblet til.

– Kan dere levere til hele Tinn?

– Vi kan det, men noen området må det bygges nett, men slik kan man unngå det å miste kanaler slik i framtida, og ha flere alternativer. Pågangen avgjør hvor fort det skjer. Vi har avtaler med entrepresnører som gjør de gravejobbene for oss, der det er nødvendig, forteller Hvitmyhr.

– Hvis jeg besemmer meg for å gå over fra Canal Digital til GET, hvor lang tid tar det før det er installert?

– Ta kontakt med Tinn Energi og få det avklart om nett er utbygd i området, eller ikke. Så bare ring! Oppfordrer Bjørn Erik Hvitmyhr i Tinn Energi Bredbånd.

Linker:
Canal Digital
Tinn Energi

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia