fbpx

Åpner ny NIA-utstilling før konsert

Radio Rjukan15. februar 20164min
5i0a0349-1a_6dbb

Det blir stor festivitas og gratis adgang i forkant av den utsolgte konserten med platekometen Ingebjøerg Bratland, når Norsk industriarbeidermuseum åpner en ny kunstutstilling i Galleri Vemork onsdag.

""Det er kunstverk i glass av den anerkjente glasskunstner Aino Jensen fra Kongsberg. Aino Jensens glasskunst har et bredt spekter og klare ""formmessige særpreg, alltid på jakt etter nye strukturer og dimensjoner. Hennes delikate mennesketolkninger og glassverk ispedd metaller, har blitt kunstnerens kjennetegn.
 
Denne utstillingen vektlegger den personifiserte arbeider, og kunstverk av stor variasjon. Unike glassavstøpninger av ansikter og kropper av nålevende arbeidere, illustrerer det som har vært karakteristisk for arbeiderklassen: utrygge levevilkår, frykt for arbeidsledighet, og økonomisk nød.
Arbeidernes symbolske representant Roar Flåthen, som var LO-leder fra 2007-2013 og som også kommer fra kongsberg skal åpne utstillingen, og han tildeles den ære å få en glasskulptur av ham selv til avdukning under åpningen onsdag 17. februar klokka 18.00.

Aino Jensen bor og arbeider i Kongsberg . Hennes verk er kjøpt inn av en rekke samlinger og hennes glasskunst er på statsminister sitt kontor.
I utstillingen tolkes arbeideren som et menneske som driver med kroppslig arbeid, og arbeidernes viktigste verktøy vises gjennom uttrykksfulle verk av hender og føtter i glass. Flere kraftfulle skulpturer i nye teknikker illustrerer også kvinnenes inntog på arbeidsmarkedet.

""Senere denne kvelden er det klart for den mye omtalte konserten med Norges nye musikalske komét Ingebjørg Brattland i den store maskinhallen på Vemork. 
Konserten er utsolgt for lenge siden, men utstilling og kafe Vemork er åpen, og man håper at alle som vil tar turen også for utstillingsåpningen, selv om man ikke har fått tak i billett. Det er gratis adgang til arrangementet.

Det blir omvisning i utstillingen ved glasskunster Aino Jensen og kulturelt innslag.

Fotos: Lars Gunleiksrud
 
Arrangementsfakta:
Åpning av kunstutstillingen "Arbeideren" av Glasskunster Aino Jensen
Onsdag 17. februar 2016 – Kl. 18.00 Galleri Vemork,
Norsk Industriarbeidermuseum
Gratis shuttlebuss fra parkeringsplass på Vemork, med start kl. 17.00
Gratis buss fra Dale, kl. 17.00 og kl. 18.00
Café Vemork åpner kl. 17.00

Utstillingen varer frem til 28. mars.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia