fbpx

Rjukanbuss opplevde villmannskjøring

Radio Rjukan15. februar 20166min
bussulykkeoslo-2_7246

""Det var søndag ettermiddag det skjedde på motorveien like ved Fornebukrysset. Rjukanekspress-bussen hadde vært på turoppdrag til Gardermoen og var på vei til Rjukan da en svart Peugeot 407 kom som skutt bakfra høyre, og prøvde å presse seg mellom bussen og en grå personbil i tett trafikk på motorveien. 
– Jeg hogg på bremene men bilen kom foran bussen og ble dytta forover, og med farten den holdt slo den høyt opp i muren ved siden av veien, fløy høyt opp i lufta og smalt over på taket, og rulla bortover, før den sklei på taken siste biten, forteller bussjåfør Ronny Abrahamsen til Radio Rjukan. Han opplevde episoden som svært dramatisk, men er klar på at det var uungåelig slik bilen kjørte.

""En mann i bilen kom kravlende ut av egne krefter, og ble raskt tatt hånd om av ambulanse og politi som var svært raskt på stedet, etter at både en lege og en sykepleier som stoppet i trafikken bak var kommert til stede.

Det var 11-12 passasjerer i rjukanbussen.
– Det lå tett som haggel i trafikken, og jeg aner ikke hva han prøvde på, men mulig han ville inn foran bussen, og inn mellom bilen i det andre feltet, sier Abrahamsen. De som kom bak meg må ha sett mer hva som skjedde, og jeg har fått en liste med vitner, forteller Abrahamsen, og forteller at bak ham lå en turistbuss som også klarte å stoppe bak ham til tross for bråstoppen.

– Jeg veit ikke om han tok sikte på å komme inn foran bussen bak fra høyre, men den smalt inn i både den grå bilen og i bussen, selv om bussen har bemerkelsesverdig få skader, sier Abrahamsen.
– Det smalt voldsomt, så jeg er overraska over at det nesten ikke synes skader på bussen, sier Abrahamsen. og forteller om ""knust lykteglass og skrammer på bussen.

Den grå bilen med en kvinne, var helt i sjokk, og fortsatte 300 meter lenger fram rundt svingen. Også den grå bilen som ble påkjørt av den svarte, og som lå flere hundre meter lenger borte i veien hadde store materieller skader, men kvinnen i bilen kom fra det med sjokket. 
Begge sjåfører ble frakta bort med armbulanser, selv om mannen ikke ville. og mente han var frisk nok til å gå for egen maskin. 

– Abrahamsen er imponert ove rhvor raskt redningstjeneste kom på stedet. 
– Veldig imponerende. Det tok ikke mange minuttene. Politiet kom ufattelig fort på stedet med sivil politibil, så så kom redingsbilene. Og brannbilen heiste opp bilen og tok den med seg, så trafikkstoppen var ikke marnge minuttene.
– Jeg fikk kjøre videre etter at politiet hadde innhentet telefonnumre fra vitnene i bilene bak, og så ringte de etterpå å ba meg ta bilder av skadene på bussen, forteller Abrahamsen, som er glad det tilsynelatende gikk bra med alle involverte.

Ronny Abrahamsensen ble mer engstelig enn oppskaka av episoden. 
""– Jeg tenkte mest på om det var unger i bilen og slikt, men det var det jo ikke, og det var godt dette gikk bra. Det er jo et under at ingen ble alvorlig skada, sier Abrahamsen om den dramatiske ulykken. Han deler bildene med Radio Rjukan i håp om at det kan bidra til at folk ikke tar sjanser i trafikken.

Se endel flere bilder nedenfor i galleriet.

Fotos: Ronny Abrahamsen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia