fbpx

Hjartdal vi ha buss Tuddal – Rjukan

Radio Rjukan14. februar 20164min
stavaro-parke-foto-lars-gunleiksrud_59d0

Bildet viser parkeringen langs veien langt unna Stavsro, og ned mot innkjøringa til Gastabanen på en av de mest trafikkerte dagene ifjor høst.

Dette bussprosjektet er en del av et prosjekt som heter "Prosjekt Dale Bitringsnatten". Bussruta vil kunne avhjelpe de etterhvert enorme parkeringsutfordringene som har oppstått ved Stavsro, der folk parkerer og starter når de skal gå opp til Gaustatoppen.
– Bussruta skal etter planen gå kontinuerlig hele dagen i sesongen, med faste stoppesteder. Bussen er tenkt å ha endestasjon i Tuddal sentrum, noe som ogsåp vil kunne gi positive effekter for næringsutvikling der, mener Audun Darrud i nærinmgsselskapet Tuddal Utvikling. 

Hjartdal kommunestyre bevilget denne uka 760 000 kroner til prosjektet. Tinn kommunestyre og Telemark fylkesting behandler saken senere. Lite taler for at de vil noe annet enn å støtte prosjektet.
– Kjempebra av kommunestyret i Hjartdal, sier Darrud til avisa Telen, Han er selv representant for Høyre.
– En flott håndsrekning til prosjektet. Hjartdal kommunestyre satt ikke og ventet for å se hva de andre gjorde. Bevilgningen fra Hjartdal forutsetter imidlertid at de andre to deltakerne også er med. Hjartdal viser vei, påpeker Darrud.

Parkeringsproblemene ved Stavsro er got kjente, og har nådd riksnyhetene de siste par åra. P-plassen er bygget for 120 biler. På det meste er det talt ovcer 1000 biler parkert i området, spesielt langs veien. Framkommeligheten har vært svært dårlig på den smale fylkesveien.

Et arbeid er startet i regi av Statens vegvesen for en større parkeringsplass med 500–600 biler, men det ligger tidligst tre år fram i tid. Prosjektet med skyttelbussene er tenkt som et avbøtende tiltak i perioden.

– Dagens p-plass til 120 biler er stor i terrenget. Om det blir en ny med plass til 5–600 biler blir det en gedigen parkeringsplass. Vi må sammen med grunneierne stille oss spørsmålet underveis om vi ønsker å gjøre et så stort inngrep i naturen, sier Darrud.
– Vi er så heldige at det kommer 80–90 000 turister til toppen hvert år. Det er viktig at disse for en fin opplevelse – så de kommer igjen. Vi vet også at de fleste av disse turistene kommer gjennom Tuddal. Det er en gavepakke til oss – turistene strømmer til – uten at vi løfter en finger. Dette bør kunne utnyttes til næring, mener Darrud – og inviterer hele bygda til å snakke sammen om dette, sie rhan til avisa.

Foto: Lars Gunleiksrud

Hele saken hos Telen (Bak betalingsmur)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia