fbpx

– Sykehusstyret må gå!

Radio Rjukan8. juni 20162min
kjersti-toppe2_d95c

– Jeg kan ikke huske jeg har sett en så sterk kritikk mot et sykehus med klare brudd på forsvarlighetskravet. At styret ikke har sett dette selv, er alvorlig. Ansatte og tillitsvalgte har gang på gang varslet, men ledelsen hører ikke på dem, sier Toppe.
– Det endte med at ansatte sendte en bekymringsmelding til fylkeslegen. Hvordan i alle dager kan styret og ledelsen ha så lite kontakt med sine ansatte og tjenestene at de ikke skjønner at noe er galt? At styret ikke er ydmyke og beklager, men sier at de skal fortsette med det samme, tilsier at styret må skiftes ut, sier Toppe til Varden.

Nok en gang ber hun helseminister Bent Høie svare for seg i Stortinget, Hun ber nå Høie svare på om han vil instruere Helse SørØst om å gjennomføre nødvendige utskiftninger i sykehusstyret i et svar som er ventet fredag denne uka.

– Dette kan Høie indirekte gjøre gjennom Helse SørØst. Styret har ansvaret. De kan skifte ut ledelsen hvis de så at omstillingsprosessen gikk skjevt og at det gikk ut over pasientsikkerheten. Folk har gått fra stillingenes sine for mindre ting enn dette, sier Kjersti Toppe.

Mer i TA (Bak betalingsmur)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia