fbpx

Bekymret over Notodden-overbelegg

Radio Rjukan8. juni 20164min
notodden-sykehus_ad9c

Fylkeslegen i Telemark har konkludert med at sykehuset i Skien har et uforsvarlig høyt pasientbelegg og for få ansatte på jobb. Nå kan en tilsvarende sak ikke overraskende rulle opp for Notodden sykehus.
Atskillige pasientrapporter som er kommet til Radio Rjukan forteller om tidvis kaos, og mange pasienter på ganger og vaskerom på Notodden sykehus, noe som har vært benektet fra sykehusledelsen.
Men nå har Sykepleierforbundet og noen av de ansatte også der fått nok, etter å ha sittet stille i båten under nedleggelsen av Rjukan og Kragerø sykehus.

– Vi har mottatt en bekymringsmelding fra Norsk Sykepleierforbund som forteller om et kritisk høyt belegg uten at bemanningen er tilstrekkelig. Det meldes om stor slitasje på de ansatte og engstelige sykepleiere som opplever at de ikke får gjort en forsvarlig jobb, sier fylkeslege Steinar Aase, som bekrefter overfor avisa Varden at meldingen har flere likhetstrekk med den som kom fra Yngre Legers Forening for Sykehuset Telemark ifjor, og som har medført en svært alvorlig tilsynsrapport.
Men bekymringsmeldingen fra Notodden sykehus er enda mer detaljert enn fjorårets melding.

I detalj fortelle rde ansatte at de har for stort belegg, for stort arbeidspress, at de må bortprioritere matpauser og toalettbesøk, og at de har følelsen av å ikke få gjort jobben forsvarlig.

Notoddensykehus har 47 døgnsenger etter nedleggelsen av åtte ekstrasenger som ble vedtatt nedlagt etter først å ha vært opprettet etter nedleggelsen av Rjukan sykehus, og sykehuset har totalt 100 ansatte, hvilket er 115 færre enn det Rjukan sykehus hadde før nedleggelsen.
Det har ikke vært færre senger og ansatte på sykehusene i Telemark i moderne tid, og det foreligger planer fra ledelsen for ytterligere reduksjon fra 518 til 475 i løpet av de kommende år.

Fylkeslegen er nå iferd med å samle sammen informasjon rundt bekymruingsmeldingen, og før de åpner et eventuelt tilsyn.
– Vi ser svært alvorlig på denne saken, og behandler den nøye og samvittihetsfullt. Vi går åpent inn, og har ikke konkludert, sier Steinar Aase til Varden.

Som vanlig kjenner ikke ledelsen seg igjen i situasjonen som de ansatte beskriver.
– Ledelsen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen fra Notodden, sier klinikksjef Per Urdahl.
– det har vært utfordringwer på notodden med å få på plass tilstrekkelig kompetanse etter utviklingsplanen og ledsagende stillingstopp. Samtidig oppstod mange sykermeldinger i forskjellige profesjonsgrupper i forbindelse med avviklingen av akuttfunksjonen på Rjukan, sier Urdahl.
– Nå har dette bedret seg. Belegget på Notodden sykehus har siden januar stort sett ligget under 90%, og de ansatte virker nå generelt mye mer tilfredse med arbeidsforholdene. Ledelsen kan ikke se at det er noen grunn for at Fylkeslegen skulle være bekymret, sier Urdahl til avisa.

Mer i Varden
Mer om situasjonen i Varden (Bak betalingsmur)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia