fbpx

Stenger Fv37 i 24 timer lørdag 18. august

Radio Rjukan13. august 20185min
dale-bru_1e5b

Det har vært klart siden midten av mars at det ikke blir mulig å passere med bil ved Dale bru ved Mår kraftverk lørdag 18. august, og Statens vegvesen går bredt ut i pressemelding om stengningen. Nå er det klart at man også må stenge avkjøringa til Fv651 Svineroivegen på grunn av alt utstyret. Forberedelsene til stengingen er igang.

– Det er nødvendig også å stenge fv. 651 på grunn av alt utstyret som skal til for å utføre byttet, blir plassert her. Den gamle brua ble bygd under krigen og åpnet for 76 år siden. Brua er nå så slitt at den må byttes ut. Ny bruplate er støpt på stedet nede ved Dale Bakhus. Den nye brua er støpt i to deler, hver av dem på 80 tonn, forteller Kåsa.

I pressemeldingen opplyser Statens vegvesen at Fylkesveg 37 blir stengt i ett helt døgn fra lørdag 18. august 07.00. Mens brua er stengt blir det omkjøring til Rjukan og Gaustatoppen via E134 Sauland og gjennom Tuddal. Trafikk som kommer fra Rjukan og skal i retning Gaustatoppen ka passere på omkjøringsveien Svaddeveien over Svadde industriområde. For trafikken som kommer øst fra Miland, finnes det ingen alternative veger, enn å snu og kjøre over Tuddal. Fotgjengere og syklister kan derimot passere forbi stengningen på en egen midleryidiog bro, og busstrafikk blir lagt opp med at det står buss på motsatt side. 

– Lørdag 18. august klokka 07.00 stenger vi både fylkesveg 37 og"" i inntil 24 timer. Blir vi ferdige før det, åpnes vegen tidligere, forteller byggeleder Halvor Uldal Kåsa i Statens vegvesen, som beklager ulempene stengningen vil medføre for en del trafikanter. 
– Arbeidet er forsøkt lagt til et tidspunkt hvor det ikke kommer i konflikt med lokale arrangementer, samtidig er det viktig å få arbeidet utført før vinteren kommer, sier Kåsa, som sier det har vært utfordringer.

– Det skjer så mange arrangementer på Rjukan at det var eneste helga vi kunne velge, og nå håper vi at vi klarer å informere så godt som mulig, også med vegskilting ved Imingen, Ørvellam Høydalsmo og ved Mæl, sier Kåsa.
– Men det er begrensa hvor godt vi klarer å informere, sier Kåsa, som innser at en turist som ikke får det med seg, og kjører helt fram til Dale fra øst, får 106 kilometer omkjøring før han kommer videre til Rjukan.

Det er lagert ordninger i samarbeid med nødetatene.
– Ambulanse, politi og brannvesen har vært med å lage løsninger fopr beredskapen, og det har vøært en langvarig prosess å få tilm og det er ganske spesielt at det er så lang omkjøring, sier Kåsa, som tror de har funnet en god løsning.

""Dale bru vil bli skiftet med en stor mobilkran. Bruplaten vil bli transportert på lastebil over gamlebrua, straks etter blir brua løftet vekk fra fundamentene sine. 
– Før den nye brua kan løftes over, må det gjøres noe arbeidet på begge sider av kanalen. Alt dette vil vi gjøre klart i løpet av det døgnet som vegen er stengt, sier Kåsa.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia