fbpx

Sentrumsoppgradering

Radio Rjukan13. august 20184min

Vi kommer til å se tilbake på sommeren 2018 som sommeren det var så varmt og så mye graving i hele sentrum. Men det ser ut som om turister og handelsnæring har lært seg å leve med forholdene, som til tider er ganske ekstreme med jobb i hele hovedgata.

Statens vegvesen og kontraktør NCC er nå i full sving igjen etter sommerferieavviklingen, og det er flere lag som jobber samtidig på strekningen gjennom hele sentrum.
Det innebærer at det tidvis må dirigeres manuelt, men trafikken går likevel forbausende greit gjennom byen, selv om det oppstår ventetid på et minutt eller to når de er som mest ekstremt.

Nå formstøpes fortauskanter i øvre deler av byen, noe som utfordres av voldsomme tordenbyger underveis, mens det legges granittkantstein fra Det Glade Hjørne og ned forbi torget. Deretter skal fortauene asfalteres.
I mellomtiden er fortauet på oversida av Sam Eydesgate gravd helt opp fra Tjønnstadgate og ned til RevisorTeam, og det fortsetter fortløpende ned til Kirkesvingen de nærmeste dagene, der det legges alle typer kabler, før det igjen dekkes til.

Det er også gjort klart til kantstøping på andre sida av veien med armeringsjern som stikker opp i asfalten, helt ned til starten på Månastien i Kirkesvingen. Vegbanen er kraftig innsnevret på begge sider med varselmerking.
– Det er en solid oppgradering av sentrum som skjer, og det er veldig ålreit at Statens vegvesen har tatt dette løftet, og at det er så mange som er med i samarbeidet, sier Espen Faane i NCC, som har ledet arbeidet med oppgraderingen av Rjukan sentrums hovedgate Sam Eydesgate siden i fjor høst. Arbeidene i sentrum var i full gang igjen mandag etter ferieavvikling, etter at et lag var igang med granittstein i forrige uke.

Prikken over i'en blir asfalteringa av gateløpet. 
– Det er planlagt til slutten av august, hvis alt går som planlagt, forteller Faane. Neste sommer blir det mer arbeid i Sam Eydesgate, men da er det Tveito som får belastningen, og tilslutt ny asfalt.
– Ja, da fortsetter arbeidene fra nedkjøringa fra Skogveien, og det betyr at det blir asfaltfrest på Tveito-strekka, på samme måte som i øvre bydeler i år, forteller Faane.

– Byen får et skikkelig løft med denne jobben, og det har vært veldig ålreit å se samarbeidet mellom de ulike instanser underveis. Det er en del beslutninger som må ta underveis i en så omfattende oppgradering som vi har nå.
– Du har sikkert sett at vi har møter underveis i jobbinga langs veien for å ta ad hoc-beslutninger underveis. Ikke alt kan planlegges, og noen utfordringer oppstår underveis. Men det har gått greit, og det er vist velvilje fra alle parter, og da fungerer det bra, sier Faane.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia