fbpx

Jubileumskonsert på Vemork på 30-årsdagen 23. august

Radio Rjukan13. august 20184min
knutbuen_0280

Det er året for de store jubileet i Tin ni år. Det er så mange jhubileet at Rallarn gjorde et poeng av det i årets revy.
Og også Tinns store turistmagnet NIa har bursdag i år og ønsker alle velkommen til en hyggelig kveld på Vemork torsdag 23. august med konsert.
""Museet feirer sine første 30 år med gratis jubileumskonsert med Knut Buen, Sigmund Groven og Frode Alnæs, taler og åpning av ny utstilling som naturligvis heter «NIA i 30 år».

Sommeren 1988 åpnet Industriarbeidermuseet for publikum på Vemork, og 23. august samme år var den offisielle åpningen ved olje- og energiminister Arne Øien. Dette ønsker museet å feire sammen med innbyggere og alle interesserte. Derfor inviteres det til gratis jubileumskonsert og underholdning i Maskinhallen på Vemork. Blant annet kommer Bjørn Edvardsen – museets første direktør.

Det blir også storkonsert, som starter med Knut Buen og Sigmund Groven. De er begge nasjonalt anerkjente musikere fra Telemark, og de er utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.
I tillegg kommer gitarviruosen Frode Alnæs, spersielt kjent fra Dance With A Stranger, men også som soloartist. Han vil gi en nær konsert alene med sine gitarer. Frode Alnæs regnes som en av Norges beste gitarister og mest suksessfulle låtskriver og artist. Frode opphavsmann til samtlige av låtene til Dance With a Stanger som er en av norsk pophistories store suksesser.

Verdensarvkoordinator på Rjukan Øystein Haugan og kulturarbeider Helge Songe vil være programledere denne kvelden. De vil ta publikum med på en spennende reise og feiring av Vemork sitt 30 årsjubileum torsdag 23. august.
Denne kvelden vil det også bli åpning av utstillingen «NIA i 30 år». Med undertittelen «fra lokalmuseum til nasjonalt museum og Verdensarvsenter»

Utstillingen gir en kort presentasjon av hva NIA er i dag, samt viser utviklingen fra oppstarten i 1983 fram til i dag. Utstillingen inneholder hilsninger fra en rekke personer som vil fortelle om hvorfor det er viktig med museer og verdensarvsenter, samt hvorfor NIA er viktig for samfunnet. Dette for å synliggjøre NIAs samfunnsoppdrag.

I flere ti-år hadde ulike miljøer arbeidet for å etablere et industrimuseum på Rjukan.Sommeren 1988 åpnet Industriarbeidermuseet for publikum på Vemork, og 23. august samme år var den offisielle åpningen.Da fabrikkene på Vemork ble nedlagt i 1971 pekte Vemork seg ut som en naturlig lokasjon. I 1993 fikk museet nasjonal status og endret navn til Norsk Industriarbeidermuseum (NIA). Stiftelsen NIA består i dag av Norsk Industriarbeidermuseum Vemork, Tinn Museum, Heddal Bygdetun, Rjukanbanen, Telemarksgalleriet og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv.

Det blir satt opp gratis buss fra Rjukan torg og shuttlebusser fra parkeringsplassen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia