Tradisjonsrike Rjukan Glassmagasins store lokaler i Sam Eydesgate er iferd med å bli fylt opp med to nye butikker, etter at familien Hovden kastet inn håndkleet for den 100 år gamle forretningen i 2015.
Bruktbutikken Plaster som har holdt til nederst i Storgata er en av forretningene som flytter inn i den ene delen av Glassmagasinet, i den største delen av forretningslokalene.
– Vi trenger mer plass, og derfor flytter vi slik at vi har plass til mer møbler, sier Martin Andersen til Radio Rjukan.
– Vi leier den største delen av Glassmaginet, ser at det kan bli en støre business egentlig. Det har vært veldig bra der bak i Storgata, men plassen er avgjørende, og den er begrensa i Storgata, sier Andersen, som forteller at det fortsatt dreier seg om møbler fra før 1980 som hovedregel.
Plaster åpner i nye lokaler 1. mars, og er i storgata fram til da.
I lokalene ved siden av, den nedre delen av bygget, starter en ny matvareforretning, med eksotiske matvarer, en såkalt asiamat-butikk.
– Vi tenker å gjøre Rjukan litt bedre, med sunn mat fra hele verden, med mat vi ikke finner i de vanlige norske matbutikkene. Det er f.eks. frukt og grønnsaker, krydder, spesialris, basmati-ris og ulike typer nudler som er tikl stor forskjell fra nudler feks. i de norske bvutikkene, og blant annet mye filippinske produkter som heller ikke fås i de norske butikkene, sier Mohammed til Radio Rjukan.
– Rjukan mangler dette, og Rjukan er en turistby, og en pouplær by hele året, og da er slikt viktig. Rjukan trenger dettte, og jeg tror det er en del her som ser fram til å få et annet mattilbud. I tillegg er det mange kunder kommer gjennom Rjukan hele tiden, og som har ønske om det, sier han, og forteller at han har gått med planene allerede i 4-5 år.
Nå åpner den ny asuiabutikken om 2-3 uker.
– Jeg håper vi er klare i slutten av februar, men noen ting vi har bestilt tar det tid å få til Norge, forteller Mohammed, som forteller at han og kona skal jobbe fulltid med butikken.