fbpx

Klar for stolpejakt på Gaustablikk?

Radio Rjukan27. juni 20247min
stolpejakt (1)

– Nå er Stolpejakten på Gausta i gang. 56 stolper over 900 meter satt ut, og kan registreres fortløpende. Det er svarte stolper, men også grønne stolper som er tilgjengelig for motorisert rullestol, opplyser Kai Midtskogen.

Han forteller at kartbrosjyrer er tilgjengelig på en rekke steder i Gaustaområdet og på nett.

– Der er det jo orienteringsløpere som hjelper meg med både kart og det å samle inn stolper har de gjort. De er tilgjengelig på Gaustablikk Fjellsresort, i butikken I Pose og Sekk, fjellstua, sportellet, eller last ned pdf-kart fra nettsiden og print ut. Vi anbefaler uansett bruk av detaljert kart fra arrangøren, da det er tilgjengelig informasjon her som mangler på de øvrige kartvariantene. Det finner du ved å gå på «Velg karttype» i menyen på appen, sier Midtskogen.

– Stolpe nr. 13 er sponset spesielt av Stolpejaktens nasjonale sponsor Skoda. Her har Skoda laget mulighet for en virtuell blåtur som du sjøl bestemmer. Om du ikke tar deg tid til dette mens du er ute, kan du også gjøre det foran peisen, forteller han og har en klar oppfordring.

– Hent fram stolpen på telefonappen, eller om du logger deg inn på stolpejakten.no med din bruker på PC. Trykke på stolpe nr. 13, så kommer valget «Vis mer om stolpen». På det valget kommer du fram til en link, som du da går inn på, sier Midtskogen som sier det er en fin måte å begynne stolpejakten på.

Det er GKT (Gausta-Kvitåvatn Turistservice) som formelt er avtalepartner for dette. Og Kai Midtskogen sitter i GKT-styret.

– Dette skjer i godt samarbeide med aktørene der oppe. Det er særlig i samarbeid med Kvitåvatn Fjellstue og noen orienteringsløpere der. Der er det jo orienteringsløpere som hjelper meg med både kart og det å samle inn stolper. Men bakgrunnen er jo egentlig at jeg har holdt på med og engasjere med litt rundt dette for å ha gode aktivitetstilbud. Og så bor jeg i Holmestrand og driver med stoplejakten der. Så jeg tenkte at jeg hadde lyst til å sette i gang opp av Gausta , og det har blitt populært, sier Midtskogen.

– Og for den som ikke vet hva stolpejakt er og ikke har vært med på det før, hva vil du si da?

– Det er jo et et gratis lavterskeltilbud for å komme seg ut på tur. Det står jo stolper rundt i terrenget, både på korte og litt lengre distanser. Det går an å ta flere runder. Og de står der fra nå og 10. oktober. Så du kan «ta» dem akkurat når du vil, sier Midtskogen, og med å «ta» så mener han at du skal lese QR-koden på dem og registrere dem. da har du «tatt den stolpen».

– På stolpen så er det en sånn QR-kode som du kan skanne for å registrere at du har vært der og «tatt» stolpen. Og det forutsetter at du har lasta ned den telefonappen som heter Stolpejakt. Du kan også gå inn på PC på stolpejakten.no da, og se hvordan du gjør det der. Dette har blitt veldig populært rundt om i landet. Det er rundt 7000 stolper satt opp rundt i landet i år.

– Og dette er jo selvfølgelig en fin familieaktivitet, er det ikke det?

– Ja, dette deltar folk i alle aldre på. Og så er det fargekode etter vanskelighetsgrad. Så det er ganske mange som er grønne og da skal de være tilgjengelig med motorisert rullestol. Og så har du blå og rød og svart. På svart har du litt mer krevende turer, og det betyr at du må oppover i terrenget i en måte. Det er ulike ferdighetsmerker du tar. Og det er en del som kommer til Gaustaområdet for å finne stolper her, for du får ekstra for å samle inn eget merke på stolper over 900 meter over havet. Og alle her oppe i Gaustaområdet er jo det da. Så det er en del som reiser hit bare for å ta stolper, så det er også et reiselivsprodukt.

– Vi prøver å legge opp de fine runder da. Ja. Så det er klart at det er jo tilbud både for de som som bare er på en liten visit, for eksempel på et seminar på hotellet, og vil gjerne ut en halvtime-timestid før middagen, og for hytteeiere som er der hele sommeren, og høsten da, som skal ha noe å drive med, og også over lengre tid. Så jeg prøver å lage litt spenn i opplegget.

– Og hvis man skal ha med seg alle stolpene oppe i Gaustaområdet, hvor langt må man gå da?

– Nei, hehe, det har jeg ikke regnet på. Nei, det er et støkke. Jeg er litt usikker på om jeg har lyst til å gi noen tall, når jeg ikke har regnet på det. Men det kan vel bli en par mil, i alle fall.

–Så man skal ikke satse på å ta alle på en dag, for å si det sånn?

– Ja, det er noen som driver med det. Ja, det er det. Vi hadde en som tok alle på lørdag. Det er en som er veldig ivrig. Han hadde en drøy formiddagsøkt og en drøy kveldsøkt og tok alle. Men han er i god form. En aktiv mosjonist, i hvert fall.

– Det er lagt ut info en rekke steder, men jeg har ikke fått vært nede på turistkontoret, men nå er det bare å dra på stolpejakt!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia