fbpx

Hemmelig visning for ungdom hver mandag

Radio Rjukan27. juni 20243min
20240621_104416

– Hemmelig visning på kino – Hva i all verden er det kinosjef Robert Jenbergsen?

– Hemmelig visning er «Secret screening» – du vet ikke hva du får se før du ser det. Det er jo greia som har kommet opp nå i våres og en idé som ble klekt ut av Vivian Mathisen STL- og ungdomsleder Vivian Mathisen, og meg og Anette Gutman på frivilligsentralen De har jo søkt om og fått midler til barn og unge i kommunen, penger til å aktivisere ungdommen gjennom sommeren. Noe av pengene blir brukt til å sette opp en såkalt gratis visning for barn og unge i Tinn kommune – hver mandag.

– Det som er litt av konseptet er at vi ikke forteller hva som blir vist. Vi håper jo at det vil være litt sånn spennende dagtilbud for barn og unge som er hjemme i ferien, og som kanskje ikke har så mye annet å finne på. Da kan de ta seg en tur på kino, og frivilligsentralen betaler billetten med midlene de har fått til formålet.

– Så alle som vil kan hente seg gratisbillett på på rjukankino.no som de kan hente ut og så er det kino som vanlig. Det er bare at de ikke aner hva som blir vist, og det er litt av spenningen, da. Og da kan det jo hende at man treffer midt i blinken, eller kanskje man får en solid overraskelse.22

– Hvem er det rettet mot? Hvilken aldersgrupper er det?

– Det er i hovedsak sånn ja 6 år og oppover til og med 18 år. Jeg vel påpeke at det er ikke filmer som beveger seg over 15-års aldersgrense her. Men dette kan både være helt ny film og det kan være en gammel klassiker. Det vil bare tiden vise.

–Det blir åtte slike visninger gjennom sommeren – hver mandag. Og så er det jo mitt ønske da at dette skal på en måte føre til at vi får noen nye kinoentusiaster I publikummet. Noe som gjør at de skaper kanskje noen kinovaner som gjør det kanskje lettere for ungdommen å finne tilbake igjen til kinosalen igjen når høsten kommer, når de har fått denne her muligheten gjennom sommeren.

– Men er åpent for turister?

–Jada, secret screening er åpent for turister. Billettene ligger ute til salg, så hvis du har lyst til å kjøpe til en film du ikke aner hva er så må de gjerne gjøre det. Det er jo et konsept som jeg har sett andre byer også har gjort, så det er bare å komme på kino i sommer!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia