fbpx

Den tredje A Quiet Place-filmen

Radio Rjukan28. juni 20243min
aquietplace (1)

Kinosjefen ser fram til å lokke publikum inn i stillhet på kino fra denne helga med den første av sommerens «blockbustere» på kino.

«A Quiet Place – Day One» er den tredje filmen i det er blitt en trilogi etter at Komikeren John Krasinski hadde en ide og skrev og selv regisserte eneren. Den ble en kjempehit på kino i april 2018. Kritikerne var far seg av begeistring over en film som utfordret kinomediet med at du kunne høre en knappenål falle. Ingen filmmusikk, bare stillhet mellom actionscenene, som kunne oppstå når et av de nærmest usynlige og blinde monstrene hørte et knyst av lyd.

Vi fulgte familien Abbott som levde skjult på en et gammel gårdsbruk og under jorda i et tilfluktsrom og tilbrakte dagene med å vør så stille som overhodet mulig, med John Krasinski selv som familiens overhode Lee. Han dør overraskende i filmen mens han redder familien, og derfor var overraskelsen stor når det kom en 2’er der han selv var med (og regisserte igjen).

Etter den suksessen måtte det jo komme en toer, og denne filmen ble stoppet i ett år av korona etter førpremiere i New York. Den ble likefullt en stor suksess i mai 2021 da den fikk offisiell premiere. Den selvoppofrende far Lee Abbott dukker opp i flashbacks, der en lille familien er med og opplever monstrene når de smeller inn i den lille byen de bor i. Vi får altså nå først vite at det er snakk om en invasjon av utenomjordiske monstre som har sylskarp hørsel.

Familien Abbott slipper unna, og sønnen klarer å ta livet av et av monstrene i slutten på 2’ern, men det er ikke familien Abbott som er fokus på den tredje filmen. Nå sitter ikke lenger film-serieskaper Krasinski i registolen, og det handler om det som skjedde da monsterne kom. Den dagen verden måtte bli stille. Du blir altså bli med tilbake til starten.

Nå er vi i New York, og vi blir med når Sam (Lupita Nyong’o) og Eric (Jospeh Quinn) havner midt i en voldsom alien-invasjon av New York. Igjen har skapningene sylskarp hørsel, og får med seg hver minste bevegelse. Regien er overtatt av Michael Sarnoski, da Krasinski var opptatt med en annen film. Nok en gang er det en svært effektiv trailer som baner veien for filmens kinopremiere.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia