fbpx

Gratis havregrøt fra politikerne gikk unna på Rjukan videregående

Radio Rjukan1. september 20174min
havregroet-1_8255

""Bjørn Sverre Sæberg Birkeland møtte for å overvære det nye påfunnet til fylkespolitikerne i Telemark, der fylkestingspolitiker for Arbeiderpartiet Vidar Stang ga en kort åpningstale fredag morgen klokka 08.00.
Deretter klippet elevrådsleder Liv Ingrid Gvammen og ordføreren snora, og så var det grøt til alle som heiv seg på. 
Og interessen var stor, og før klokka var 08.15 var det tomt i den store kjelen.

– Det kan tyde på at det er populært, sa Stang, som også fikk en liten smak av grøten.
– Vi håper jo det – at dette skal føre til bedre læring, at elevene skal gå skoledagen i møte med god næring. Det er jo dette Marit Bjørgen også spiser om morran, sa Stang, og kunne konstatere at bare én grøtskål kom tilbake til ""oppvask uten at den var tømt.
– Det er et godt tegn, mente ordfører Birkeland.

Begge var imidlertid klar over at gratis grøt på videregående ikke er uten mulige konsekvenser. 
– Vi må evaluere det etterhvert, men vi har fått signaler fra noen videregående skole-kantiner at det undergraver økonomien, så det kan hende vi må se på tiltak, sa stang som ikke uten videre var klar over at noen elever også har reagert på at politikerne nå gir gratis grøt men én hånd, og innfører at elever må betale egenandel på 1000 kroner i året for skoler-PC med den andre, noe som er innført fra 1.klasse i år, etter flere år med helt gratis elev-PC i Telemark, noe elevstipendet ikke dekker i forholdet til alt det andre elevene trenger til skolearbeidet.

""– Det var stor diskusjon rundt dette, og fylkespolitikerne tror at stipendet dekker det, men vi er ikke ferdige med å legge til rette for elevene, slik at de får en best mulig skoledag, og læringarena.
Det viktigste er at elevene trives og lærer, og da veit vi at mange som ikke orker og rekker å spise frokost er sultne allerede når de begynner skoledagen. Havregrøt kan medføre at flere blir opplagte og lærer mer. Det er jo det vi håper, og ting tyder på at dette blir tatt godt imot, sier Stang.

Se flere bilder i galleriet nedenfor
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia