fbpx

Tinns nye kommunestyresal blir stilig og high-tech

Radio Rjukan1. september 20175min
kommstyresalen-2_47dd

""Salen ser ennå ut som om den er et arbeidsprosjekt, men ting begynner å ta form.

Vekk er 70-tallsfargene, og stikkontakter fra 50-åra. Borte er trauste stoler på podiet, og gamle møbler.
Oppussingen av Tinns kommunestyresal vil gjøre både kommunen og fremtidige møter og pressekonferanser godt.

Også formannskapssalen blir pusset opp, og der er man ikke kommet fullt så langt som i kommunestyresalen.

Radio Rjukan har sneket seg inn i salen, for å gi noen inntrykk, før salen gjøres ferdig, og klar til bruk nå i september.
ikke bare får kommunens ledelse og ordfører nye forhold, våre folkevalgte får en sal de vil trives i, med moderne tekniske løsninger, og en sal det er hyggelig å dra folk inn i under pressekonferanser og ""direktesendte møter.

For den nye salen vil sørge for stemmestyrte mikrofoner for kombinerte direktesendinger av både video og lyd på nett og radio.
Den nye salen vil sørge for at kommunen blir enda bedre på offentlighetsloven, og det blir lettere og mer spennende å følge med på hva som skjer i kommunale møter.

– I en kommune som Tinn, der det skjer så mye, må vi ha lokaler som kan brukes til flere ting. Den nye kommunetyresalen vil gi helt nye muligheter – muligheter som innbyggerne i kommunen vil sette pris på, har ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland tidligere uttalt til Radio Rjukan.

Det er ikke bare en oppussing av salen, men også viktig at det installeres state-of-the-art videokonferansesystem som kan spare kommunen for mye penger på drift.
Videokonferansesystemet kombineres med utstyr som vil medføre at Tinn kommunestyre, formannskap og andre kommunale møter vil bli direkteoverført med videofeed på Radio Rjukan, RA og Tinn kommunes nettsider, samtidig som det vil overføres på radio som før.
Som om det ikke er nok, så vil det være mulig å spille av møter i etterkant.
Radio Rjukans studio i salen er revet ned, og i framtida vil redigering ikke skje i kommunestyresalen. "Buret" vil gi plass til et skap med tekniske installasjoner istedet.
I salen vil stemmestyrte videokameraer følger kommunestyrerepresentantene, og vias live-streamingen på de nevnte nettsidene vil man få med seg alt som skjer i salen.

Salen skal tas i bruk i løpet av en måneds tid. Før salen er klar er de kommunale møtene satt opp i møterom i Torget 2.

Se flere bilder i galleriet nedenfor

Se tidligere sak: 
Ombyggingen av kommunestyresalen igang – Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia