fbpx

Feirer 30-årsjubileum med åpen dag på Rjukan stasjon

Radio Rjukan29. august 20176min
rjukanstasjon2017_a55b

Fredag 1. september er det 30 år siden Radio Rjukan dro igang før lokalvalget i 1987. Det feires uformelt denne gangen, med åpen dag, i naturlig samarbeid med Rjukanbanen og i godt samarbeid med flere andre.
– Alle interesserte er velkommen til å ta en tur innom Rjukan stasjon fredag 1. september mellom klokka 17 og 02.00 Det er fra 18 til 22 vi forventer trøkk, men du er velkommen når som helst, sier redaktør Ole Jon Tveito.

– Radio Rjukan har bodd i andre etasje på Rjukan stasjon i 25 år, og har sett Rjukanbanen gå fra nedlagt til gryende håp, så til møllpose før det nå er yrende liv. Det er utrolig moro. Radio Rjukan er sannsynligvis verdens eneste radiostasjon med egen plattform, sier redaktør Ole Jon Tveito.

– Det er utrolig moro at det er blitt så liv i Rjukanbanen. Jeg har personlig alltid vært fan av Rjukanbanen, og nå blir tilogmed Rjukan stasjon pusset opp. Det syder av liv i området, og byen har fått et nytt aktivitetssentrum. Derfor holder vi åpen dag sammen med Rjukanbanen ved dette jubileet, sier Tveito.

""Men det jobbes på stasjonen, så alt er ikke glansbildeaktig. Rjukanbanen og Radio Rjukan vil tross stillas- og takarbeider som pågår feire kvelden på Rjukan stasjon, og inviterer alle som vil på åpen dag, med grillmat i regi av Torbjørn Vågsland fra Vestfjorddalen Konditori, som også lager bursdagskaka.
– Det skal ikke legge demper på en trivelig kveld, sier Tveito.

I tillegg til åpen dag drar SS80 sin øving ut for å lage stemning, kvelden før de skal spille til fest på Kjerringsveiven.
Og i tillegg er Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb, og alle andre som har en spesiell bil invitert til å ta turen for å lage festen komplett.
– Vi ber jo alle komme, men det er moro hvis det blir nye veteraner og sportsbiler også. Og kanskje en av de flotte lastebilene som er restaurert her i kommunen også?

Dette blir jo skikkelig festlig!?

– Jaja, det er ingen fest, men en stille og rolig åpen dag, roer Tveito en smule på begeistringa.
– Vi har denne gang valgt å lage et familiearrangement der alle som vil er invitert. En folkelig og jordfesta markering av at radioen tross mange odds er 30 år, sier Tveito, som spesielt gleder seg til å treffe mange gamle medarbeidere.
– Vi håper vi har nådd ut til alle som har jobbet eller vært frivillige på radioen disse 30 åra, og at de har lyst til å komme å mimre sammen med oss.

– Så kan de som vil se på både stasjon, tog, togkupéer og radioen, samt hygge seg ute i det gode kveldsværet som er meldt, sier Tveito, som håper at de fleste tar seg tid til en tur innom.

– Været er bestilt, og mat og nå folk, så dette blir bra, tror Tveito.
. Vi holder på fra klokka 17 til 02 på natta, som er den gamle nattradiotida, med sending, og det blir møter med gammel og ung fra mange radioår.

Blant annet samler vi alle radioens redaktører til mimredebatt, sier Tveito.
– Den vil foregå på lufta mellom klokka 18 og 19 en gang, sånn cirka.
– I tillegg ber vi folk være med på telefonen, for å bli med på noen konkurranser, blant annet vil Odd Tangen be deg om å gå opp og ned med kortstokken, som i gamle dager mellom klokka 21 og 22.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia