fbpx

Pusser opp Godshuset på Rjukan stasjon

Radio Rjukan29. august 20174min
pakkhuset-godshuset-3_e127

Det er ikke bare Rjukan stasjon som er under oppussing om dagen. Også nabobygget, pakkhuset, som egentlig heter Godshuset på tegningene, er under oppussing, noe som nok er en glede for Rjukanbanen, som er blitt svært aktive i turistvirksomheten..

""– Det stemmer. Rjukan Næringsbygg har satt igang oppussing av Godshuset, som det heter alle originaltegningene, opplyser Steinar Ulla til Radio Rjukan.
– De ter en jobb som skulle startet i fjor, men som nå endelig er igang. Men etter å ha fjernet maling ser vi at det blir en mer omfattende oppussing enn vi hadde trodd, så det kommer nok til å ta lengre tid enn vi hadde beregnet, sier Ulla.

– vi hadde befaring medarkitekt i forhold til kulturminnevern igår, og da ble det konklusjonen, sier Ulla om det vernede bygget. I motsetning til Rjukan stasjon, som er overtatt av Rjukanbanen ved NIA, er de tikke planer om å overføre Godshuset samm evei. Det er fortsatt Rjukan Næringsbygg som skal stå som eier, som idag har fleree leietakere, deriblant Pote Hundesalong.

– Det blir nok mer omfattende enn påtenkt, og dermed dyrere, bekrefter Ulla, som forteller at det er Fjellerud Bygg som fikk anbudet på jobben, og som er igang.
""– Det er klart at det er mer råte enn vi ventet, og at det var planer om å ta tak og vegger i høst. Nå får vi se om vi rekker å male det ferdig før vinteren. Det er vel usikkert, tror Ulla.

Samtidig vurderes det om man skal finne opprinnelig farge tilbake på byggety.
– Det ble tatt fargeprøver igår, så får vi se. de ter ikke tatt stilling til ennå, men det blir tatt stilling til nå i høst, sier ulla.

Det er gjort noen endringer på bygget, som er et tidlig bygg i det moderne Rjukan.
Det foreligger heller ikke konkrete planer på om noe av bygget skal tilbakesettes til opprinnelig stand, men det er klart at bygget regnes som viktig slik det ligger i forhold til Rjukanbanen. Det er da også grunnen til vernevedtaket som ligger på bygget.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia