The Conversation – Samtalen er en kortfilm av Daniel Paida Larsen som utforsker spirituelle og indre prosesser fra et personlig perspektiv. Innspillingen gjennomføres med støtte fra Sørnorsk Filmsenter, men du har også mulighet til å være med å støtte som en mindre sponsor, gjennom crowdfunding-sida Kickstarter.
Facebook-sida for filmen – Kickstarterinnsamlinga for filmen
Det er fortsatt noen dager igjen til å bli med å sponse her, og det er nok penger som kommer godt med i produksjonen som tross alt har et lavt budsjett.
Daniel Paida Larsen er naturligvis ikke ukjent i Tinn, etter å ha bodd her i en årreke, og også gått på skole i Tinn. Han er sønn av Gaby Larsen og Rupert Derben, og har tidligere markert seg emd arrangementer, og som fotokunstner.
I tillegg vil mange kjenne ham igjen som tidligere medarbeider i Radio Rjukan, og andre som en drivkraft i å gjøre Ungdommens Kulturmønstring til en stor greie i Tinn.
– Innspillingen finner sted på Rjukan fra 9.-11. september, og jeg håper denne kortfilmen det kan bli starten på flere filmproduksjoner med lokal forankring i Tinn, skriver Larsen på facebooksida for produksjonen.
– Som vi har sett de siste årene fungerer Tinn godt som location og med tilrettelegging fra kommunen og lokalsamfunnet kan vi få til mye. I forproduksjonsfasen vi hele veien lagt mye vekt på at vi filmer på Rjukan fordi vi synes det er noe spesielt, skriver Larsen, som har fått med seg et crew til Rjukan i september.
– Det er et lite crew som vil svette, gråte og blø for å gjøre det meste ut av ressursene vi får. Martin Andersen er en god venn, som er godt kjent på Rjukan, har latt oss låne villaen hans, Villa Gryta, som produksjonskontor en hel måned.
Nå pågår preproduksjonen av filmen for fullt med Daniel Paida Larsen er regissør og produsent. Etter at han holdt til på Rjukan, har han studert kunst, film og fotografi i Berlin, Venezia og Stockholm og har jobbet med både dokumentarer, reklame og kunstprosjekter i Norge og i utlandet. Dette hans første fiksjonskortfilm. Ved siden av jobber han som kunstner, i hovedsak som fotograf.
Med seg har han Runar Sørlie, som er filmfotograf.
– Han har studert på Den Norske Filmskolen i Lillehammer og har laget en rekke reklamer, musikkvideoer og kortfilmer, og er en av de mest talentfulle nordmenn innen sitt felt, sier Larsen.
Rune Hagerup og Marius Soma vil fungere som co-produsenter gjennom sitt produksjonsselskap Billy Budd.
– De har begge lang erfaring som filmprodusenter og å ha dem med på laget betyr at alt blir gjennomført som det skal.
Eva Lien er produksjonsassistent, og er vant til å organisere festivaler og er forøvrig medølem i et punkeband.
– Vi veit ikke hva vi skulle gjort uten henne, sier den den lokale filmskaperen som de siste årene har vært basert i Oslo.
Lørdag var det audition for filmen i Oslo, der de søker hovedrolleinnhaver, en mann i alderen mellom 30 og 40, og en birolleinnhaver. En mann i alderen 50-60 år.
Filmens tema er ifølge synopsisen på kickstartersida en kortfilm hvor alle kjenner deg bedre enn du gjør selv, og et forsøk på å forstå hvordan det er mulig. Samtalen er en indre dialog på et ytre plan.
– Kortfilmen begynner i vår egen underbevissthet og frembringer noen av de tingene vi gjerne føler og sanser men ikke tør å bringe ut. Vi følger protagonisten Benjamin på en reise gjennom hans dypeste selv, men istedenfor å lure rundt i hodet hans, følger vi ham gjennom byen der han møter en rekke karakterer som til slutt synes å vite alt om ham, til og med mer enn han selv vet.
Siden det å møte fremmede som oppfører seg så familiært er veldig ubehagelig, rømmer Benjamin. Men uansett hvor langt og hvor mye han løper, fortsetter han å møte fremmede som ønsker å fortelle ham den samme sannheten om ham selv, som om de alle er samme person, bare i ulike kropper, kan vi lese på nettsida.
"Rjukan er som en gammel by, bygget opp av ingenting, som en del av en stormannsgal industriplan for mer enn hundre år siden. Dette har gitt oss en hel del herlig arkitektur å leke oss med. Vi er i godt selskap. Både Michael Fassbender og Kirk Douglas har vært her for å lage film før. Likevel er Samtalen en av de første filmene som fokuserer på den spesielle arkitekturen i Rjukan.
Samtalen handler mye om stil. Idéen ble født og skrevet i Milano, inspirert av den harde kontrasten og den ekspressive moten, designen og arkitekturen i byen. Ved å transformere dette til en nordisk setting vil vi fokusere på enkle farger og minimalistisk skandinavisk design. Vi ser for oss at det blir som å ha Kaurismäkki, Antonioni og Guadagnino på samme tid."
(Sitat hentet fra nettsida.)
Linker:
Teaser-klipp: https://www.facebook.com/theconversationsamtalen/videos/1131346066933169/
Facebook-sida for filmen
Kickstarterinnsamlinga for filmen