fbpx

Skal lyssette Gaustatoppen-sti

Radio Rjukan23. august 20167min
gaustalyssetting_a7a8

Nå går Norad ut med hva de har kommet fram til som resultat etter idéhentinga, som skal fronte en stor reklmaekampanje – "Norad – Vi gjør det umulige mulig".

Og det hele kan bli veldig spektakulært – og best av alt – du inviteres til å bli med på det utrolige, og aldeles ikke umulige, prosjektet. Å lyssette turen opp til toppen som et tegn på FNs bærekraftsmål.

Norad skriver i først del av kampanjen som nå er lansert på faecebook:
"Folk i Tinn kommune foreslo å arrangere verdens vakreste nattevandring – og lørdag 10. september går vi ‪#‎Opplysningsløypa‬ sammen. La oss lyse opp Gaustatoppen, og samtidig opplyse om verdens viktigste mål."

På kampanjens nettside forklares hva prosjektet går ut på:

"""Verdens land har satt seg store mål. Vi inviterer til tur for å vise hva mennesker kan få til i samarbeid.
Vil du være med og lyssette Gaustatoppen 10. september 2016?

Sammen med Turistforeningen og Tinn kommune arrangerer vi Opplysningsløypa, verdens vakreste nattevandring 10. september. Norges første lysvandring opp Gaustatoppen blir en unik naturopplevelse. Den har også et viktig budskap i bunn, nemlig FNs bærekraftsmål.

Bærekraftsmål, sier du?
Da FN erstattet tusenårsmålene med de nye bærekraftsmålene i 2015 var verden kommet langt.
Ekstrem fattigdom var blitt halvert. Ni av ti barn i verden går nå på skole. Millioner av malaria- og hiv/aids-relaterte dødsfall har blitt avverget.
""Samtidig gjenstår det fortsatt et godt stykke arbeid før vi er helt i mål – før det umulige blir mulig.

På stien oppover Gaustatoppen blir det satt opp 17 lyssatte stopp underveis. De representerer hvert av FNs bærekraftsmål. Vi går sammen oppover mot toppen, og tar inn verdens viktigste oppgaver i vår tid.

Hvorfor gjør vi dette?
FNs 17 bærekraftsmål er den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030.

Målene handler om å ta vare på behovene til oss som lever i dag, uten å ødelegge framtidige generasjoners muligheter til å dekke sine.

Les mer om FNs bærekraftsmål her 

Vi i Norad jobber for at flest mulig nordmenn skal vite om disse målene, om hva som har blitt gjort for å nå dem, og om hva som gjenstår.

Mange tror det er en umulig oppgave å nå målene. Noen mener kanskje også at det er umulig å lyssette Gaustatoppen om kvelden? Det er det ikke. Vi skal få det til sammen.

Unik lysinstallasjon på toppen
På den 4,4 kilometer lange fjellstien kan turgåere både nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser, og samtidig bli kjent med FNs bærekraftsmål.

Det endelige målet for kvelden er selvsagt å nå toppen av Gaustatoppen – der vil vi tenne en lysvarde, som et symbol på håp som representerer hvert av bærekraftsmålene.

Bli med på tur, og gjør det umulige mulig!"

Tidligere Radio Rjukan-saker om prosjektet
– Gjør det umulige mulig
– Idéflom på mulig-umulig-møte 

Linker:
Norad på facebook
Norad på nett
Den norske turistforening på nett
Tinn kommune på nett

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia