fbpx

Viking Challenge for fjerde gang lørdag

Radio Rjukan15. juni 20175min
viking-challenge-weng14_49c7

Lørdag 17. juni er det igjen klart for årets Viking Challenge, som er et motbakkeløp av de råeste. Men det hindrer ikke ny deltakerrekord for arrangøren Rjukan IL Friidrett & Triatlon iår.
Det er fjerde gang det rå motbakkeløpet arrangeres med start fra Rjukan Stadion via Rjukan Stasjon, Stasjonslia og Selstali seter, og tilslutt med målgang oppe på Gaustatoppen.
Det er en løype på hele 1600 høydemeter fordelt på knappe 11 kilometer, der både proffe og mosjonister kan delta.
Mosjonister og familier kan bryne seg på en mye kortere variant på omtrent 800 høydemeter fordelt på drøyt 4 kilometer, med start oppe ved Svineroe. 
Det er også en kort løype på 4 kilometer.

""Nå har det passert 640 deltakere hvorav 80 i eliteklassen, og begge deler er ny rekord. I fjor deltok 584.
Været ser ut til å bli bra.

Vinnere i herre- og kvinneklassen får 20. 000 kroner hver. Sprekingen som klarer å sette ny rekord kan se fram mot 10.000 kroner i premie.
I eliteklassen løper blant andre Heide Wengs søster Merete Wengs (bildet fra målgangen på Gaustatoppen ifjor) og May Britt Buer, som er regjerende NM-mester i  motbakkeløp et par ganger. 
Det blir også et Viking Challenge junior for barn i terrenget rundt Rjukan stadion. Her blir det løp for de yngste mellom premieutdelingene seinere på dagen. Påmelding skjer før start.

– Alt under kontroll, og det er ikke så mye snø i år som de tidligere år, så vi har veldig god kontroll arrangementsmessig. Viking Challenge går i to distanser. Kort løype på 4 kilometer fra Svineroi med en stigning på fra 800 høydemeter. Og en lang løype opp stasjonslia, fra Rjukan stasjon, og opp 11 km med 1400 høydemeter. Den er hard, sier løpsleder Endre Løvås til Radio Rjukan.

– I skrivende stund er det 640 påmeldte, og det er ny deltakerrekord. Det er mange som komme igjen år etter år.
Og mange har vært med alle åra nå, og det er jo et flott treningsmål.

Rjukan IL har 70-80 funksjonærer, og med Røde kors DNT Telemark og andre er det og godt og vel 150 personer med på arrangørsida.
– Vi engasjer ganske mange ,sier Løvås.

– Er noen sportskjendiser med i åt?

– Maiken Kaspersen Falla og Maiken Weng løper i eliteklassen. Sistnevnte har vunnet før (bildet over).
Kjetil Jansrud som turkamerat er lodda ut, og da som turkamderat for en familie fra Kristiansand, som får følge Jansrud opp den korte løypa, forteller Løvås.

– Det er et breddearrangemnent, men vi har gode premier. Breddearrangementet setter opplevelsen sentrum og da med de beste forholdene og flotte naturløyper, forteller Løvås, som forteller at kort kort løype går mellom 9 og 11 fra Svineroi, og skal nå Gaustatoppen før lokka 13.

Linker:
Viking Challenges hjemmeside

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia