fbpx

Blueskongene fra bluesbyen inntar Rallarhuset fredag

Radio Rjukan15. juni 20173min
the-bluestown-kings-foto-harald-olsen_9264

Rallarhuset er meget stolte å kunne presentere Bluestown Kings på scenen Fredag 16. Juni. Alle musikk elskere og ikke minst blues entusiaster dette bør dere få med dere, opplyser Rallarhuset, som håper på stinn brakke fredag kveld.

""The Bluestown Kings er bandsamarbeidet til de profilerte Notodden-musikerne Trond Ytterbø, Morten Omlid og Jostein Forsberg. Bluestown Kings, som også har sluppet kritikerrostalbum.
Telemarksavisa ga det siste albumet terningkast 5 og skriver: "Rått og rocka fra Notodden. I et rufsete og hett lydbilde skaper de god stemning med leken og groovy blues som aldri blir kjedelig."

Det er knapt noen her i verdensarvbyene som ikke kjenner Trond Ytterbø som sanger og gitarist i Notodden Blues Band. Ytterbø har vært frontfigur i NBB siden 1979, har egen solokarriere og hans Trond Ytterbø Band ble lagt merke til over hele verden da de var backingmusikere når Fleetwood Mac-legenden Jeremy Spencer ga ut sitt overraskende comeback-album «Precious Little» i 2006.

Morten Omlid og Jostein Forsberg har vært godt synlige som drivkrefter og internasjonalt turnerende musikere i Spoonful Of Blues og som prisvinnende plateprodusenter nasjonalt og internasjonalt. Morten Omlid er også kjent av mange som sentral musiker og kapellmester for Spellemannsprisvinner Rita Engedalen.

På scenen har Bluestown Kings med seg Øystein ”The Prince” Ytterbø på trommer og perkusjon.

«Message To The People» er et historisk album i den forstand at, selv om de har vokst opp som venner på Notodden, så er dette første gang disse tre norske bluesprofilene har laget plate sammen og satser som en trio. Ytterbø, Omlid og Forsberg satt i en ring og avtalte fortløpende hvilke låter som skulle spilles. Akkurat som på scenen boblet musikernes inspirasjoner fritt til overflaten fra bluesdypet. Musikken til Bluestown Kings fremstår som humørfylt, direkte, ærlig, leken og rå. Sikre stikkord er Mississippi, Memphis, Chicago – og Notodden.

En konsert med Bluestown Kings blir aldri feil, og ganske sikkert ikke på Rallarhuset fredag heller!

Linker:
Rallahusets facebookevent

Arrangementsfakta:
The Bluestown Kings
Rallarhuset
Fredag 16. juni
Dørene åpner kl. 20.

Fotos: Harald Olsen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia