fbpx

Stavbrudd ødela for Amund

Radio Rjukan17. mars 20185min
amundogtrymiparalaell_ed40

Amund Møster Haugen gjorde kanskje karrierens beste renn og kjørte fra superstjerna Trym Nygaard Løken i bakkene på Gaustablikk. Et stavbrekk spolerte seiersmulighetene. Haugen hadde tiende beste tid i kvalifiseringen, og tok seg  deretter komfortabelt videre fra 16-delsfinale. I åttendedelsfinalen ventet dobbeltvinneren på Gaustablikk og lagkamerat Trym Nygaard Løken. 

Nygaard Løken har vært verdens beste telemarkskjører de siste dagene, og oppgaven for den 21 år gamle tessungdølen i 16-delsfinalen framsto nærmest som umulig. Men Møster Haugen tok utfordringen på strak arm foran et hjemmepublikum på drøyt 400 mennesker. 

Amund viste null respekt for Nygaard Løken og lå skulder til skulder mot ham ut fra start. Så viste tessungdølen at han også kan hamle opp med verdens beste, og fikk faktisk et forsprang på Bækkelaget utøveren. Møster Haugen hoppet perfekt og beholdt ledelsen inn i reipelykkja. 

Dermed var det duket for en durabelig duell på oppløpet. Møster Haugen ledet ut av den siste svingen, men Nygaard Løken, som er den sterkeste skøyteren i hele verdenscupen klarte å kaste seg fram på målstreken foran tinndølen. 

Han tapte slaget i det som framsto som et perfekt renn, men først etter målgang avslørte Møster Haugen hvorfor han ikke hadde sjans på oppløpet. Der sto han igjen med halvannen stav. 
– Jeg knakk staven i ræpelykkja. Da hadde jeg ikke sjans på oppløpet, avslørte en noe bitter Møster Haugen etter tapet. 

Han skjønte selv at det kanskje var karrierens beste renn spolert med stavbrekket. Men Møster Haugen var langt fra nedbrutt. Dette gir ham bare motivasjon videre. 
– Jeg har vært uheldig denne sesongen, både med fall i går og stavbrekket i går. Likevel blir kjøringen min bare bedre og bedre for tida. I tillegg har jeg en mulighet i morgen, sier Møster Haugen som skrøt av hjemmepublikummet. 

I tillegg er 21-åringen mer enn klar over verdensmesterskapet som kommer til Rjukan neste år. Fortsetter han den positive utviklingen, kan Tinn fort ha en lokal medaljekandidat på hjemmebane. 

Nygaard Løken klarte ikke å følge opp dobbeltseieren de to siste dagene og endte til slutt på tredjeplass etter tap i semifinalen. Sloveneren Jure Ales stakk av med seieren i finalen foran sveitsiske Bastien Dayer.

På kvinnesiden, der moldenseren Guro Helde Kjølseth var Norges store håp, ble det også høydramatisk. Helde Kjølseth klarte akkurat ikke å ta seg videre fra semifinalen, og skulle til slutt kjempe om tredjeplassen. 
Det ble høydramatisk da Helde Kjølseth falt i duellen mot britiske Jasmin Taylor. Helde Kjølseth ble liggende i bakken noen minutter, men kom unna fallet med smerter i låret og fingeren. 

Den tyske stjerna Johanna Holzmann fulgte opp gårsdagens parallellseier etter en heftig duell mot sveitsiske Beatrice Zimmermann i bronsefinalen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia