fbpx

Norsk opptur men lokal nedtur på Gaustablikk

Radio Rjukan18. mars 20186min
telemark2018-2_349d

""For 15. år på rad arrangerte Rjukan og Gaustablikk verdenscuprenn i Telemark. I år med lokale innslag i form av tinndølen Amund Møster Haugen og morgedølen Kristian Lauvik Gjelstad. 

Møster Haugen fikk en oppløftende opplevelse med 11.plass, 17. plass, 9. plass og 12. plass, men det kunne blitt så mye bedre med litt flaks.

Selv om han hadde ambisjoner om å etablere seg topp ti, var det likevel en positiv opplevelse før verdenscupen avsluttes i sveitsiske Mürren til uka.

– Kroppen er bra, og formen har vært stigende i hele år. På trening kjører jeg jevnt med de aller beste, men sliter litt med å få det ut i konkurranse, sier Møster Haugen, som fikk hele fjorårssesongen ødelagt av en skade. 

Høydepunktet denne uka ble da han kjørte fra dobbeltvinner og lagkamerat Trym Nygaard Løken i parallellkonkurransen. Dessverre tapte han spurten etter et stavbrekk på oppløpet.
– Det er utrolig deilig å vise hva jeg er god for. Men jeg er uheldig og gjør noen feil. Det samme skjer i siste rennet her da jeg ikke klarer å hoppe langt nok. Jeg er en klovn i bakken, sa en noe skuffet Haugen. 

""Om ikke annet overbeviste i hvert fall Haugen både langdslagstrenerne og hjemmepublikummet.
Neste år handler alt om VM på hjemmebane. 

Rennene ble dessverre svært amputert for Lauvik Gjelstad, som ble syk før onsdagens renn. Gjelstad kjørte førsteomgangen før kroppen sa stopp, dermed så han resten av rennene fra tribunen. 

Trym Nygaard Løken avsluttet verdenscupen på Rjukan med sin fjerde pallplassering på fire dager. 
Nygaard Løken ble nummer tre i lørdagens sprint i verdenscupen i Telemark på Rjukan. 24-åringen vant onsdagens sprint og torsdagens parallell og ble nummer tre i går. 
Det var lite han kunne gjøre med franskmannen Philippe Lau. Veteranen lå på sjetteplass etter førsteomgang, men leverte en helt utrolig andreomgang som ga ham seieren. Sveitsiske Stefan Matter var nærmest Lau, 1,31 sekunder bak.

Mens det har vært fantastiske resultater for Nygaard Løken, klarte ikke de andre norske gutta å hevde seg på pallen på Rjukan. Nordre Land-utøveren Ådne Kristenstuen ble nest beste nordmann på 8. plass, mens Sivert Hole fra Åndalsenes ble nummer tolv. 

Landslaget reiser nå til verdenscupavslutningen i Mürren i Sveits. Nygaard Løken har ikke sjans på sammenlagtkula etter å ha stått over tidligere renn. Likevel er han en av storfavorittene i samtlige renn. Han lukter også allerede på medaljene i neste års VM i telemark på Rjukan. 

""– Jeg er veldig klar for å avslutte sesongen, og topp motivert for å trene mot VM neste år. Jeg gleder meg allerede, sier Nygaard Løken. 

I kvinneklassen ble det også fransk jubel. Norges beste kjører, Guro Helde Kjølseth var uheldig og falt i lørdag. Dermed ble hun tilskuer til at franske Argeline Tan Boquet tok seieren foran Johanna Holzmann og Jasmin Taylor. Kaja Konow Bjørnstad ble beste norske på en åttendeplass. 
Likevel reiser Helde Kjølseth fra Rjukan med en 2. 3. og 4.plass. Pallplasseringene var hennes første for sesongen. 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia