fbpx

Imponerende Norseman med rekordtid

Radio Rjukan4. august 20156min
norseman2015-foto-jose-luis-hourcade_2ef1

For ti år siden gikk det første Norsemanm Extreme Triatlon, og det var suksess fra første forsøk. Suksssen ble gjentatt i år. ""Kaldere vær, men det gikk først og fremst utover svømmeetappen som ble halvert fra 3800 meter til 1900.
Norseman regnes nå som en av Triatlon-klassikerne, som den hardeste og på linje med The Iron Man.
Norseman er en såkalt "Iron Man", og den tøffeste av dem alle. Det hindret ikke rekorder i å rfalle i år.

Årets vinner ble Allan Hovda på tida 9:43:37, mens kvinneklassen ble vunnet av Kristin Lie i en veldig tett kvinneklasse med tiden 11:50:48.

Tre lokale utøvere har gjennomført med bravour.
Andreas Spak, Geir Olav Luraas og Sebastian Rischmann, og mange har stått langs løypa og heia underveis.

Her ser du dem på toppen.
Allan Hovda og kristin Lie er fotografert av Dag Oliver like etter at de er gått i mål ved Gaustahytta. For man kunne kjøre løpet hele veien til tross for at snøen tittet fram, ""både over fjellet og på Gaustatoppen. Selve løpsdagen var tidvis overskyet, men som kjent er ikke det så dumt når du skal løpe full maraton.

I år var det flere Telemarkinger med enn noensinne, og Triathlob-arrangementer dukker opp som paddehatter over hele Norge nå, men ingen er hardere enn Norseman.

Bakside av medaljen?
Veiene i Tinn er smale. Nok en helg med komplett parkeringskaos over Gaustaråen. Det e rprakltisk talt tusenvis av biler som skal parkeres og flyttes på, samtidig som veien ikke er bred nok for gjennomgående trafikk i begge retninger.

Langs fylkesveiene inn i Tinn var det også svært langsom trafikk mellom Rjukan og Miland mens det verste feltet ankom Dale ved Rjukan i 16-17-tida. Det var opptil 45 minutters kjøretid fra Rjukan til Miland, på en strekning som vanligvis kan gjøres på 13-14 minutter.
""Men sjåfører viser hensyn, og det er ikke engang antydning til hverken tuting eller uforsiktig kjøring, så vidt vi har fått rapportert. Maratonløp er da også noe annet enn sykkelritt. Noe av det som skaper kaos er følgebiler som stopper langs veiene for å hjelpe sine, før de så skal igang igjen. Det er for mange følgebiler i forhold til avkjløringsplasser.

Linker:

Norsemans hjemmeside

Norsemans facebookside

Fotos: 
Norseman Xtri
Starten: Kai Olto Melau
Gruppebilde: José Luis Horcade

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia