fbpx

Haugen tatt ut på landslaget

Radio Rjukan28. mai 20156min
amund-moester-haugen_fd3f

Amund Møster Haugen fikk sin World Cup-debut på Gaustablikk i mars i år, og rkk å vise seg skikkelig fram, selv om hans deltagelse endte med knall og fall ut av løypa, etter lenge å ha kjørt veldig bra. Så bra fikk han vist seg fram at han banket rett innpå telemarksportens rekruttlandslag i Norges skiforbund.
– Det er et skille etter de fire på World Cup-laget. Vi ønsker å bygge en bedre prestasjons- og vinnerkultur. Det kommer også opp mange gode løpere på rekrutteringslandslaget. Målsettingen og intensjonen er at disse skal pushe de fire på topp, sier sportssjef Jo Mork.

Han har akkurat engasjert ny landslagssjef. Martin Gjøra har hatt en travel oppstartsmåned, men har jobbet tett med sportssjefen hele veien.
– Martin har en klar filosofi med gode og klare meninger. Han skal få tid og arbeidsro til å bygge et nytt norsk lag mot vinteren. Vi jobber etter en toårsplan med VM 2017 som det langsiktige målet, sier Mork.

Martin Gjøra forteller at uttaket er basert på gjeldende uttakskriterier. Dette innebærer både resultater på ski gjennom sesongen, deltagelse på ulike samlinger, fysiske testresultater og individuelle samtaler. 
– Vi hadde en uttakssamling i Bø tidligere i mai hvor det var fritt fram for hvem som helst å melde seg på, for å kjempe om en plass. World Cup-laget blir i år litt mindre enn det som har vært normalt å ta ut på det tradisjonelle landslaget. Tanken bak dette har vært at vi ønsker å gå litt bort i fra ideen om at en skal fylle opp så og så mange plasser. Nå er det kun de som virkelig fortjener å være der, bli klassifisert som toppidrettsutøvere og kjøre World Cup hver runde, som blir tatt ut på dette laget. Dette fører til at World Cup-laget henger enda litt høyere enn det har gjort tidligere, sier Gjøra.

– Vi har mange ildsjeler på klubb- og regionsnivå, så der jobbes det knallgodt. Det jobbes knallgodt på klubb- og regionsnivå, noe som fører til at det kommer opp mange gode yngre utøvere, som banker på døra for å være med. For å skape en mer helhetlig utviklingstrapp, og forminske den store overgangen fra region til landslag, har vi i år valgt å opprette et rekruttlag. Her har vi mange gode utøvere, som puster WC-laget veldig i nakken. Dette er et sunnhetstegn, og disse vil også ha muligheten til å bli tatt ut til World Cup-renn. Rekruttlandslaget kommer også til å være med på mange av samlingene til World Cup-laget, forklarer landslagssjefen.

Et par av landslagsutøverne fra forrige sesong har valgt å trappe ned på skikjøringa. Dette er Sondre Kristenstuen og Ida Gresaker.

Dette er telemarklandslagene 2015-2016:

World Cup
Mathilde Ilebrekke Nordre Land IL
Trym Nygaard Løken, Bækkelagets SK
Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL
Sivert Hole, Åndalsnes IF

Rekrutteringslandslaget
Thea Smedheim Lunde, Ullensaker Skiklubb
Guro Kjølseth, Rival Spkl
Sarah Fiskaa Haugen, Luster Telemarksklubb
Amund Møster Haugen, Fjellguten Skilag
Øyvind Vagstad, Syril IL
Andreas Solstad Alme, Eidsvåg IL

Foreløpig samlingsplan pr. 15. mai
19.-21. mai: Barmark, Oslo
4.-6. juni: Barmark, Oslo
16.-30. juni: Folgefonna (to perioder)
12.-16. august: Oslo/Skien
24.-28. august: Juvass
9.-13. september: Bø
21. september-4. oktober: Hintertux
12.-14. oktober: Barmark
19.-23. oktober: Skisamling
6.-13. november: Saas-fee

Mathilde Olsen Ilebrekke

Publisert 15.05.2015 Del artikkel: 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia