14 dager etter Gaustablikk Skisenter er det denne helga klart for sesongåpning for Gaustatoppen Skisenter, og Bygget åpner samtidig.
Det er mye nytt, samme helg som det er julegrantenning og julegate åpninger.
Det er stor utvikling i Rjukans lillebror av skisentre som har mye nytt på gang allerede i desember og januar.
Det ventes mye folk til fjells, og det er meldt drømmevær på søndag, og det er rekordtidløig åpning for Gaustatoppen Skisenter.
– Vi jobber ferdig sikringer, master og polstringer, men nå er det flotte forhjolds og snøen er ypperlig. Syv på driften har jobbet i flere uker, og nå kommer sesongarbeiderne en etter en, sier Geir Nøstebø.
Idet de samla seg tok Radio Rjukan bilder av gjengen som gjør klart til årets sesong, som allerede er rekordarta.
Gaustatoppen Booking har allerede nå booket mer enn de gjorde i hele fjorårssesongen!
– Nå åpner vi Hovdestaulløypa denne helga, og neste helg åpner vi stolheisen, og så går det lag i slag bort mot Brendestaul og så er alt åpnet.
Snøanlegget funker bra, og ellers hadde vi ikke klart det. Natursnøen som har komme ter ikke nok, sier Nøstebø.
– Nå er vinteren sikra, og vi har kunstsanø fra bånn av, og Bjørn Tverberg er guruen, og her er det en såle med riktig kunstsnø fra bånn, så vinteren er sikra,.
Vi er sju fulltidsansatte i skisenteret, og bortimot 20 sesongarbeidere som alle er tilknytta Tinn.
Gaustatoppen Bokking har nå over 800 utleieseinger i området, og det er lys i hyttene fredag kveld.
– Det er mange som gleder seg, og det er rekordtidlig åpning for Gaustatoppen Skisenter som jar mange planer på gang, blant annet nytt vanninntak som gjør at alle snøkanoner kan være i drift samtidig, og en plan på utbygging av snøanlegget, sier Nøstebø.
– Vi skal bygge en park i år med Kimmie the Shaper som har tegna profilen på bakken, som vi skal igang med i januar, og har bestilt en ny tallerkenheis som kommer nå i desember, som skal serve parken. Vi venter bare godkjennelser og så har vi arena
Forhåpentligvis fra neste lørdag blir det åpent for kveldskjøring her. De monterer er ute og driver på nå her oppe, som du ser, sier Nørstebø.
Bygget åpner også lørdag, selv om det allerede var kunder inne på fredag.
Ny sjef og kokk er PeTe fra Göteborg.
– Jeg var her oppe ved sommer, og så alt som var på gang, og da sa jeg ja til å overta restaurantdriften her.
– Vi har 9-10 retter å by på fra start, og satser på mye godt.
Det er nytt kjøkken på plass, og det er gjort småendringer i lokalet.
– Mye svensker her, og det er ikke mulig å få egen dialekt her, så ingen grunn til hjemlengsel, sier den nye sjefen på Bygget.