fbpx

Klart for advent og julegrantenning over hele Tinn

Radio Rjukan2. desember 20176min
juleforberedelser-6_992b

Julforberedelsene er i full gang, og med desember og advent tar det av for alvor. Bildet av julegrana er fra ifjor, men ""nå er det bare timer før tilsvarende bilde kan tas.
Skøytebanen ble klar til bruk fredag kveld, så det er bare å ta med skøytene også!

Her er julegrantenningene i Tinn denne helga og tirsdag:

Hovin er det julegrantenning kl 17 på søndag 3.desember.
– Nissen har meldt sin ankomst, forteller Janne Marijke de Jong til Radio Rjukan.

Det er også søndag det er julegrantenning i Atrå. Da klokka 17.30, med nissebesøk og julesang, etter at det har vært julemarked og juleverksted for barn fra kl 14, på Tinn Håndverkssenter, som har holder juleåpent med salgsutstilling både lørdag og søndag fra klokka 11 til 16. 
 

Miland ønskes det velkommen til stor nissemarsj tirsdag 5. desmber klokka 17-19. Det er poå 20.året, og den eldste i Tinn, i regi av Miland IL og FAU.
Kl. 17.00 Nissemarsjen går fra Onarheim før det blir nissegrøt og saft på Onarheim.
Kl. 18.15 Underholdning, kaker og loddtrekning og etterpå gang rundt juletre ute, mulig besøk av nissen med godtepose får vi vite. Prisen for nissemarsjen er kr 50,- pr. pers. og inkluderer grøt, saft, kaker, kaffe, samt ett lodd som dere får når dere betaler. Barn under 3 år kommer gratis inn.

– Det er fint om dere vil kle dere ut med rødt tøy, nisseluer og lignende. Ta gjerne med lykter eller bjeller og rensk sangstemmen så vi kommer i nissestemning!, sier Cathrine JA. Hines på facebbokgruppa til Miland IL.

I Tinn Austbygd blir det julegrantenning og mye mer lørdag.
Det begynner med julegrantenning på Tinn Helsetun klokka 16, og derfra går det nissemarsj til Austbygde sentrum for ny julegrantenning klokka 16.30, og julegrøt klokka 17.
Her er de ikke helt sikre på om nissen kommer, så de sier kanskje kommer nissen?
Han skal jo rekke alt også…!?
Vær obs på at dette koste rkr,. 50,.- per person, og 150 for familier. Arrangør er Austbygde Utviklingslag.

""– Julgrantenninga på Rjukan skjer på lørdag 2. desember klokka 16. Nytt i år er vi gjør et samarbeid med Rjukan Admni, som har julemarked fredag, lørdag og søndag utenfor admini, sier Terje Waskaas i RHS, og forteller at Rjukan Admini også medlem av foreningen.

– Alle er også invitert til å møte nissen der fra klokka 12 på julaften der han tar imot ønskelister.
Så blir det nissemarsj klokka 15.45 fra Admini og ned gjennom Storgata ned til Rjukan torg, der julegrana skal stå klar til tenning. Så blir det gang og sang rundt juletreet, og ønskelister blir trukket ut, og selvfølgelig blir det godterier og frukt til barna. Det er jo en viktig del av hele greia det, sier Waskaas.

""Julegatene er iferd med å komme opp, selv om det er litt brokete så langt i år.
– Stjernene er iferd med å bli kuttet ut. De er slitte og ødelagte, men noen kommer opp i år også. Det blir juletrær utenfor butikkene i år også. Og vi har et prosjekt på å lage nye julelys fra neste år, sier Waskaas.
Skøytebanen får et nytt vannlag, og så blir banen høvlet slik at isen er klar til lørdagens julegateåpning. Da tennes også julegrana klokka 16, etter nissemarsj fra admini ned gjennom Storgata til torget.
Da blir det etter tenninga gang og sang rundt juletreet før det blir utdeling av godeposer til barna.

Se flere bilder i galleriet nedenfor

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia