fbpx

Flott start på VM i Telemark

Radio Rjukan21. mars 20193min
telemark-vm-2019-2_3e67

Det var ingenting å si på oppmøtet under en storslått og trivelig åpning for 69 utøvere fra 13 land. Til tonene av Rjukan Janitsjar og Notodden Bymusikk som marsjerte inn på torget på hver sin kant startet det hele.
I løpet av en time viste Rjukan seg fra sin beste side som arrangør av VM. Konferansier Tommy Steine og med-konferansier Atle Pettersen underholdt folkellig og litt tøysete, men til stor glede for publikum. Stilen skulle være lettbeint og morsom etter at det hadde vært innmarsj og flaggborg.Steine dro til med en lokalpatriotisk svilstig ""Rjukans VM-sang, som var en oppfrisket versjon av en sang han har brakt til torgs i egen versjon under ett av de mange moteshowene han har deltatt i med sin kamerat Benny Ofstad.

Men det hele startet nesten OL-høytidelig med fanfare-aktig musikk, og innmarsj til janitsjarorkester, før Atle Pettersen dro igang med "Eye of the tiger". Deretter fikk Kjell-Gunnar Dahle si noen ord, før skipresidenten sa sitt. Men det var ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland som foretok den offisielle åpningen på engelsk. Steine kunne ikke la være å understreke hvor rocka ordfører Tinn har.

VM var dermed åpnet og festen var igang, og de to show-kongene kunne synge sponsorsang før de to VM-speakerne ble introdusert, og utøverne som skal delta i onsdagens øvelser ble ropt opp på scenen med de lokale skiltbærerne fra Rjukan ILs friidretts- og triatlon-gruppe.
Også Tinn ILs skigruppe og Tinn Skiskytterlag deltok som flaggbærere i innmarsjen.
De spretne Tinndølan fikk to seanser, men denne gang til noe annet enn hardingfele.

Deretter var det fotoshoot mot sponsorveggen, før det ble mer løssluppen sang og musikk, før fyrverkeri i en lys marskveld avsluttet det hele. 
Åpningen lover det neste for VM, som lover mange ess i ermene i dagene som kommer.
Billettsalget på fjellet har gått så det uler, og hotellrom og hytter er fylt opp som aldri før under et telemarksmesterskap. VM i Telemark på Rjukan kan begynne!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia