fbpx

Flere med på Helteritt-fest lørdag

Radio Rjukan12. august 20166min
helterittet2015_cbf5

Vær obs på stengt Sam Eydesgate imorra, med skiltet omkjøring. Da er det klart for den syvende runden av HelteRittet i trippelen TelemarkHelten.
– Akkurat nå (fredag morgen, red anm.) er mangler det tre påmeldte deltakere i forhold til ifjir i HelteRittet, så iløpet av dagen blir det antallet slått. Det ser ut som om det blir supert syklevær, og varmere enn det har vært de siste dagene, så da regner jeg med at enda flere bestemmer seg for å hive seg med iløpet av dagen, sier HelteRitt-nestor Hans Røysland.

– Alt er klart til en ny sykkelfest, sier røysland, som ser at riggingen er godt igang.
Fra klokka 16 rigges det igjen i Rjukan sentrum. Og det skjer i øvre sentrum, akkurat som ifjor.

""Årets HelteRitt, som er den syvene i rekke går nok en gang med start og målgang ved kinoplassen. På det gamle torget var det folkefest (bildet), men festen ble enda større oppe på kinopålassen.

Ifjor ble rittet flyttet fra Rjukan torg på grunn av utbyggingen av det nye torg. Mange ventet nok at torget ville være tilbake som start og mål igjen, men Kinoplassen fungerte så bra, at det er lettere arrangere det der enn på det nye toget.
Miljøet med kaféer og uteservering satte en ekstra spiss på stemningen rundt arrangementet. 
Et folkemylder i øvre byde foretrekkes til fordel for et torg som gjør arrangementet mer krevende, og som man ikke tror lager en like god ramme om arrangementet.

Nå håper arrangøren på massevis av publkium i målområdet. Særlig ved målgang, og ved start som skjer litt før klokka 10. det er nemlig duket for fest i byen når usen syklister gjør seg klar til en sykkeltur Norges flotteste terrengsykkeltrasé.

Sam Eydesgate stenges fra glade hjørne og helt ned til Løitegård, mens de andre sidegatene holdes åpne.
Under BarneHelten fra klokka 11 til 12 blir det også restriksjoner i Storgata.

""Helterittet serverer 2.500 høydemeter fordelt på drøyt 100 km, og krysser flere steder tungtvannssabotørenes deknings- og fluktruter ved og på Hardangervidda i storslått høyfjellsnatur. Hele nedfarten til mål følger flukttraseen til tungtvannssabotørene.

Det er traséer for alle klasser, barn, unge, trim og tur. Mange av våre største krigshelter, Gunnar "Kjakan" Sønsteby og hele "Grouse", fortroppen til tungtvannsabotørene kom fra Rjukan m.fl. Helterittet krysser flere steder deknings- og fluktrutene til tungtvannsabotørene. Både Joachim Rønneberg og avdøde Gunnar Sønsteby er utnevnt som æreshelter til Telemarkhelten.
Været ser ut til å bli bra, med overskyet vær på strarten av dagen som går over i penvær før rytterne kommer i mål, med temperaturer supert med opp mot 20 varmegrader.

 

Mer info:
Telemarkheltens nettside

Helterittet 60 Km

Link:http://www.lommekjent.no/routes/1787799 

Helterittet 100 Km

Link:http://www.lommekjent.no/routes/1787793

Kvinner Masters

Link:http://www.lommekjent.no/routes/1787792

Kvinner Elite

Link:http://www.lommekjent.no/routes/1787076

Menn Elite

Link:http://www.lommekjent.no/routes/1787073

Menn Masters

Link:http://www.lommekjent.no/rou

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia