fbpx

Tinn kutter i barnehagesektoren

Radio Rjukan12. februar 20154min
barnehage-ingolf2_b01d

Tinn kommune politikere har vedtatt innskæringer i barnehagesektoren, og det vil betyr nedbemanning av 3 til 6 stillinger. Denne uka har kommunen holdt informasjonsmøter med de ansatte, men det er foreløpig mye som er uklart om hvor kuttene vil komme. Minst én barnehage på Rjukan vil oppleve kutt.
– Utifra rammene vi har fått må vi nedbemanne med 3 til 6 stillinger. Det blir ihvertfall 3. Det kan bli 4, 5 eller 6, noe som avhenger av flere faktorer vi ikke har helt oversikt over ennå.
Bøen barnehage vil miste en avdeling, men vi ser på hele enheten under ett, så det er ikke nødvendigvis slik at de største endringene skjer på Bøen. Hvilken avdeling er ikke avgjort. De som har barn der mister ikke plassen, og dette skjer fra nytt barnehageår.

""Dette vil ikke gå ut over full barnehagedekning, ifølge Siri Gunleiksrud
– Nei ikke ifølge definisjonen, som går ut på at de som har rett på plass, får plass. Det som detta kan føre til, kan være at noen må vente litt lenger på plass, mens de som ikke har krav vil ikke få plass like fort som før. Det er de som ikke er bosatte, og som er fra 1-3 år og de som er født etter 1. september som ikke vil få plass umiddelbart, mens de ikke bosatte men som er 4-5 år har krav på plass.

Opptaket styres etter søknadene som komme til høsten, men budsjettet ligger fast. Barnehageopptaket skjer 15. mars.
Er det ansiennitet i kommumnen det er snakk om?
– Vi ser hele enheter undere ett, og vi er ca. 90 ansatte i enhet barnehage i Tinn. Det er fastlagte kriterier vi går etter, som kompetanse, erfaring og tilslutt ansiennitet. Vi håper å få til omplasseringer, slik at vi unngår oppsigelser.
– Dette skaper jo en usikkerhet blant de ansatte, men vi prøver å gjøre denne prosessen så god og ryddig som mulig, sier Gunleiksrud.

I tillegg vurderes sommerstengte barnehager i Tinn fra neste år.
– Vi vet ikke om det får fuill virkning før i 2016, men jeg innstiller på å stenge 2 uker om sommeren for å spare penger. Hvilke uker er ikke avklart, og det vil ta litt tid før vi vet hvordan dette vil bli.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia