fbpx

Til kamp mot voksende ulikheter

Radio Rjukan27. september 20164min
aadne-naper_8d07

""Sosialistisk Venstreparti (SV) satser tungt på å påvirke samfunnsfordelingen som de mener går gal vei. I en ny kampanje som er starten på valgkampen, fronter partiet kamp mot økte ulikheter.

– Vi ser en faretruende økning av forskjeller i Norge, som vi må kjemper mot. Det er stadig flere som sliter med å få hverdagen til å gå opp.
Det er et internasjonalt, nasjonalt og også regionalt fenomen som vi ikke kan sitte stille å se på, sier Naper.

– 92.000 barn vokser opp i Norge i fattigdom, og nesten halvparten av skatteletten går til de 10 prosent rikeste, sa Nape, som bekymrer seg over at arbeidsledigheten øker.

På stand utenfor Kiwi Rjukan møter han en rekke andre engasjerte Tinn SV-ere som etterpå skal på åpent medlemsmøte i partiet. Der skal han snakke seg varm om valgkampens hovedsak.

Han tror det er på tide å se et skifte i politikken igjen i Norge etter tre år med blå-blå regjering der samfunnsforskjellene øker.

– Det er mange som etterlyser en tydeligere venstreside, og en politikk som ikke reproduserer forskjellene i samfunnet, men motvirker denne utviklingen. 
Regjeringen vi har idag tar fra fellesskapet og smører på for de rike. Tar fra fellesskapet, og selger fellesgoder og statlige andeler, etter at de har tatt utbytte for å finansiere skattelette for de rike. Det er en grov forfordeling som finner sted i samfunnet, sier Naper, som har blitt kraftig provosert den siste tida.

– Aktivisten i meg har våkna. I sommer våkna jeg til enda en nyhet som har gjort meg mer radikal, der de svakeste i samfunnet skal miste opparbeidede goder som de er avhengige av, sier Naper, som tror også at det skjer en radikal oppvåkning av slike nyheter.

Naper håper ellers at den foreslåtte nominasjonen av han og Sanja Pasovic som nr.1 og nr. 2 på nominasjonslista til stortingsvalget går igjennom hos fylkespartiets nominasjonskomité.
– Vi er et kjempeteam. Sanja er jo dronningens av Tinn og også Telemaerk SV. Jeg er veldig innstilt med å gå inn i en valgkamp meddette teamet og mantraet vårt om bedre fordeling av godene, sier en alltid engasjert Naper.

 

Linker:
SV's hjemmeside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia