fbpx

Fikset Van-speil på torget

Radio Rjukan27. september 20166min
transporter-klubb-6_95e7

""Tinn besøkes av mange bilentusiast-klubber hver sommer, men også av en gjeng årlig, som ikke er en klubb, men en gjeng sosiale folkevognbuss-gærninger hvis de får lov å si det selv.

For det er 14. året i år at Postmester'n i sin gule "Deutsche Post" VW Transporter er å se i Tinn, og det er sammen med en broket forsamling av VW caraveller, transportere og kassevogner.

Denne helga var de i Tinn igjen, og etter samling på Sandviken camping fredag ba det opp på bytur på Rjukan lørdag, hvor de fikk lov å innta torget, mot at de sørget for å legge noe under bilen dersom det var fare for oljelekkasje.
Og det ble en solid mengde klassevogner og lignende som toget inn i lang rekke i sentrum, før de svingte inn på torget tidlig lørdag ettermiddag. Folk strømmet til på torget for å se den umake forsamlinga.
Også en gjeng danse motorsyklister fant et for godt å bråstoppe for VW-tatt og en tur på turistkontoret.
– Nej, hvor er det da flott! sa en av dem. Tydeliog opptatt av folkevogn han også.

""– Du kan si det er van-speil på torget nå, sier Postmesteren, som egentlig har navnet Rune Andersen. Han er blitt godt informert om at det egentlig skulle vært vannspeil på torget nå. Han er blitt informert av fellow VW-entusiast Gøran Sæther, som har vært med på treffet også i år.

– Vi er en gjeng gærninger som synes det er morro å drive med VW og møtes helt uformelt gjennom forumet på vw-bus.no, og vi synes det er så bra i Tinn at det er blitt tradisjon.
Blant bilene er det noen som har gått en million kilometer, mens andre bare får lufta seg når det er noe som skjer som denne helga i Tinn.

Det er jo veldig fint her i Tinn, mener postmesteren, som på oppfordring forteller litt om starten på det hele.
– Det var en idé som oppstod for 15 år siden, og det første året var vi tre biler. Idag er vi 62 biler av alle typer, der det sosiale er limet. Nå er det foruten masse norske deltakere også danske, svenske, tyske, nederlandske, ja tilogmed spanske biler med her og det er alt innenfor laste-esler til luksuspersonbiler, forteller Andersen.

Men det må være Volswagen Transporter eller beslektede modeller á la Caravelle og slike kjøretøyer.
– Vi har pickuper, bobiler, vi har en likbil i miljøet, multivans, offroadbiler, tilogmed en militærsykebil, forteller Andersen ""som skjønner at dette er rart for mange.
– Jeg innser det er sprøtt, men det er praktiske biler og et voksende miljø på disse bilene, og vi tilbyr noe sosialt og uformeldt uten at vi er en klubb, sier Andersen, som forteller at hvem som helst kan bli med bare de har hjerte for den praktiske folkevognmodellen.

Men hvorfor VW transporter og caravelle? Hvorfor ikke Hi-Ace?

Det må være folkevogn! Hva skal man prate om hvis det ikke er noe som må fikses innimellom? spør han retorisk.

Men så er det på tide å sikre seg Napoleonskake fra Vesfjorddalen Konditori. Det er nemlig kjent i miljøet at Postmesteren er avhengig av å få sin dose napoleonskake når han er i Tinn.
– Konditoriet her har spesielt god napoleonskake, og det har vært krise her før når det har blitt utsolgt. Så nå har jeg begynt å bestille på forhånd, for å slippe slike traumatiske opplevelser, sier han, og styrter av gårde fra torget.

Linker:
Forumet på VW-bus.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia