fbpx

Farlig realistisk krim-roman som gave til kommunestyret

Radio Rjukan26. mars 20173min
mafuela_9b07

""Det er Tinns rådmann Rune Lødøen som forteller om gaven som er sendt som gave til kommunestyret.
tilsvarende gave er det flere andre vannkraftkommuner som har fått.

– Leiaren i Industri Energi/LO Leif Sande har sendt kommunestyremedlemmane i Tinn spenningsromanen MAFIELA. Romanen handlar om «mord og mysterier», men er samstundes ein politisk thriller om norsk vasskraft og politisk spel om straumprisar, energiloven, straumkablar til utlandet, grøne sertifikat, delprivatisering av Statkraft mm, forteller Lødøen, som fortsetter;

– Romanen utspelar seg vinteren og våren 2016.
Hovudpersonen er tidlegare olje- og energiminister Fred Kvarme frå Senterpartiet som i boka blir kalla «energilovens far». Eit sentralt punkt er kva som skjedde når energilova av 1990 vart vedteken. Her blir tidlegare industriminister og fylkesrådmann i Telemark Olav Haukvik sine framlegg til ny energilov (han var leiar i Energilovutvalet) trekt fram. Vi arbeidde for øvrig nært med Olav når det galdt konsesjonskraftordningane i Telemark på 1980 – talet. Brundtlandregjeringa innstilte på hans framlegg, men etter at Syse-regjeringa kom til makta like etter vart dette snudd heilt på hovudet slik at marknaden no skulle styre kraftbransjen. I den verkelege regjeringa var det ein SP politikarar som var olje- og energiminister og han vart og kalla energilovens far. Ein annan sentral person i romanen er tidlegare NVE direktør Erling Diesen.
Ellers er Norsk Hydros nedlegging av gjødselsproduksjonen på Rjukan som dermed hadde ledig kraft trekt inn i denne romanen.
LVK er og omtala i romanen som en av landets mest profesjonelle lobbymaskiner, forteller Lødøen.

Lødøen tar sikte på å levere ut boka på neste kommunestyremøte.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia