fbpx

Norges første seter-robot er levert til Tinn

Radio Rjukan26. mars 20173min
lely_robot_flyttefot_0a80

""Første flyttbare Lely-robot, en seter-melkerobot, er solgt til Tinn.
Det er firmaet Fjøssystemer som har solgt den første mobile Lely melke-roboten i Norge, til Gjermund Bakke i Atrå som har kjøpt den første seterroboten, forteller Lely-koordinator i Fjøssystemer, Kristian Hauge, til Bedre Gardsdrift.

Hele saken hos Bedre Gardsdrift (Se flere bilder!)

Seterroboten består av en ordinær Lely-robot som er plassert i en spesialtilpasset container på hjul som kan fraktes med traktoren. I tillegg til roboten er det gjort plass til et lite teknisk rom til kompressor samt et lite kontor.
Bakke skal bruke roboten både i fjøs og på setra. I følge Hauge skal roboten stå i et nytt påbygg som kommer til et eksisterende fjøs. Byggestart vil sannsynligvis være til sommeren, og med oppstart til høsten en gang.

""Roboten har hev/senk-understell. Når bonden skal parkere roboten i fjøset, er det bare å senke ned containeren der den skal stå og koble den til.
– Da vi var og så på en tilsvarende robot i Sveits, brukte de tre timer fra de koblet den fra på garden til de hadde koblet den til på setra, så det er en rimelig enkel prosess, sier Hauge.

Den flyttbare innretningen roboten sitter på er produsert i Luxemburg. Fjøssystemer jobber nå med et par tilsvarende prosjekter og ikke uventet har flere gardbrukere har vist interesse for den mobile melkeroboten, skriover Bedre Gardsdrift.

Hele saken hos Bedre Gardsdrift (Se flere bilder!)

Fotos: Sesselja Bigseth/Bedre Gardsdrift

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia