fbpx

Tinn kommune med SMS-varsling

Radio Rjukan9. desember 20153min
sms-melding_607d

Tinn kommune har nå tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 fra Fram Web AS, for at innbyggeren i et definert område kan varsles med SMS til mobiltelefon og talemelding til fasttelefon ved viktige hendelser, melder de i en pressemelding. 

Kommunene bruker systemet for å varsle om avvik i driftssituasjoner f.eks. veg stenging og vannledningsbrudd, og det er også blitt brukt som en ekstra informasjonskanal ut til innbyggere ved beredskapssituasjoner. Varslingssystemet er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor i et geografisk område. Ved en befolkningsvarsling går det ut SMS til mobiltelefoner og talemelding til fasttelefoner. Dersom en større hendelse skulle inntreffe i kommunen, kan man varsle alle innbyggerne.

– Systemet gjør oppslag i flere register blant annet Folkeregisteret, kommunens eiendomsregister og kontaktregisteret for offentlig forvaltning. Systemets eget Tilleggsregister er også et tilbud til privatpersoner og bedrifter, sier kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm.
– De som har telefonabonnement og som ikke er registret i «kontaktregister for offentlig forvalting», må selv registrere seg som mottaker av meldinger fra kommunen via Varsling 24 på www.varslemeg.no

– Det er imidlertid viktig at alle opplysinger er oppdatert, hvis du skal være garantert å få beskjed, sier Bystrøm.
– For å kunne nå alle som bor fast eller midlertidig i Tinn kommune, oppfordrer vi alle til å gå inn på http://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon for å oppdatere sine opplysninger, alternativt i tilleggsregisteret på www.varslemeg.no

I presseskrivet står det en ABC for dette:
* Du kan legge inn flere nummer på samme person/adresse, og endre disse senere.
* Er du ikke registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting», bruk www.varslemeg.no "Tilleggsoppføring".
* Logg deg på og legg inn riktig telefonnummer på riktig adresse.
Du kan også sjekke om du er blitt varslet under "Har jeg blitt varslet".

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia