fbpx

Tinn + Asker og Bærum-politi droppes

Radio Rjukan21. april 20153min
politi_afea

Tinns nye politimester blir etter alt å dømme Christine Fossen, som i dag er konstituerit politimester i Vestfold, melder Dagbladet.
Hun er justisministerens favoritt til jobben som politimester i det nye stordistriktet Telemark, Buskerud og Vestfold.
Det er én av 12 nye politimestere, fem kvinner og sju menn, som får nye sjefsjobber, mens 15 mister jobben når Norge går fra 27 til 12 politidistrikter.
 

Etter at den nye politireformen er behandlet og vedtatt i Stortinget vil Politi-Norge se veldig annerledes ut. Politiet skal styres fra Politidirektoratet i Oslo, og landet blir delt i 12 politidistrikt. Fra flere uavhengige kilder får Dagbladet forklart at mye allerede er klart – blant annet hvem som kommer til å få de ettertraktede stillingene som politimestre.

Det betyr at Rita Kilvær, som idag er politimester i Telemark er en av dem saom mister jobben.
Det knyttes nå spenning til hvilke steder som får behold lensmannskontorer.

Etter hva Dagbladet erfarer vil de nye politidistriktene bli nesten identisk med det kartet regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet ble enig om med støttepartiet Venstre. 

Politidirektør Odd Reidar Humlegård skal innstille hvem han vil ha med seg, men Dagbladet får bekreftet at det ikke er Humlegård, men justisminister Anders Anundsen, som kommer til å bestemme hvem som får de 12 ettertraktede stillingene.

Alt tydere på at det blir en mindre geografisk justering. 

Forhandlingene mellom regjeringen og støttepartiet førte til at det som i dag heter Asker og Bærum politidistrikt skulle bli en del av det nye distriktet Sørøst. Etter det Dagbladet får opplyst er det mye som tyder på at Asker og Bærum blir en del av Oslo politidistrikt, og ikke en del av Telemark, Vestfold og Buskerud.

Hele saken i Dagbladet

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia