fbpx

Skredsikring i gang for Maristigen

Kyrre Dahl20. mai 20212min
DCIM100MEDIADJI_0053.JPG
Skredsikring over Maristigen. Foto: Vestfold og Telemark fylkeskommune

Arbeidene med rensk av fjellet over rasoverbygget på fv. 37 Maristigen er i gang. Det samme er arbeidene med å sikre selve rasoverbygget. 

Fylkesvei 37 ble stengt fra onsdag 12.5 ved Maristigen på grunn av steinsprang. Det var da uavklart om det kunne komme flere steinsprang, derfor ble veien stengt inntil videre, for å ivareta trafikksikkerheten.

I går startet arbeidene med å renske fjellet over rasoverbygget. I dag startet også arbeidene med å sikre selve rasoverbygget, melder Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Av hensyn til sikkerheten i området under rasområdet har man ennå ikke total oversikt over omfanget av reparasjonen på rasoverbygget.

– Vi kan derfor fortsatt ikke si noe sikkert om når veien vil bli åpnet igjen, men vi jobber for at dette skal kunne gjøres så kjapt som mulig, og forhåpentligvis i løpet av helgen, opplyser fylkeskommunen.

Merk at det fortsatt kun er utrykningskjøretøy som vil kunne passere, av hensyn til alles sikkerhet.

– Vi har forståelse for at dette er en vanskelig situasjon for mange trafikanter og ber om tålmodighet mens vi gjør veien sikker, står det i en pressemelding.

Ber trafikanter respektere sperringene

Det er fortsatt uavklart om det kan komme flere ras i området. I tillegg er skredoverbygget skadet, og ikke trygt å ferdes under.

Vestfold og Telemark fylkeskommune henstiller til alle trafikanter om å respektere sperringene, både av hensyn til egen sikkerhet og av hensyn til sikkerheten til evt. nødutrykningskjøretøy som kan komme til å måtte kjøre strekningen. Jo flere som kjører på strekningen, jo større er faren for ytterligere nedfall av stein eller av bjelker fra skredoverbygget!

Omkjøring er enten via E134 eller Åmotsdal, fv. 3422. I tillegg er det nå åpnet fv. 3430 over Gaustaråen (Tuddal-Stavsro), noe som gir en litt kortere omkjøringsvei.

 

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia