fbpx

Avlyser Fotspor i verdensarven

Radio Rjukan20. mai 20213min
fotspor

Nok et arrangement blir avlyst i arrangementskalenderen i år. Det er klart etter at kulturkontoret har kommet fram til at det som er den fjerdje utgave av Forspor – en blåtur i verdensarven ikke bli i år.
– Det skulle gått lørdag 5. juni, men nå er hele arrangementet flyttet til første helga i juni 2022, forteller kultursjef Marit Kvitne.
– Vi er kommet fram til at det ikke er mulig å arrangere det med alle mulige smitteverntiltak med lover og regler slik de er nå, så da hadde vi ikke noe valg. I stedet jobber vi med å få til å arrangere Rjukan litteraturfestival i november, som jo ble utsatt sist november. Det håper vi at vi får til, sier Kvitne og de to arrangementene som alternerer annethvert år til vanlig.

Kan det bety at det blir både Fotspor og Litteraturfestival neste år, hvis dere ikke lykkes med å arrangere litteraturfestivalen nå om et halvår?

– Ja, det kan det bety, men vi tar ikke det på forskudd. Vi jobber med å få til Rjukanlitteraturfestival i høst med nogenlunde samme opplegg som var planlagt nå i november, og vil nå se på om alle kan delta slik de hadde planlagt for et halvår siden, sier Kvitne som håper at korona-pandemien er såpass i sjakk i november at det skal gå etter planen.

Fotspor er altså blåturen som arrangeres annet hvert år i Verdensarven. Det er allerede blitt en populær tradisjon. Men tradisjonen er bare at den arrangeres. Hva du får på turen er umulig å vite. Det er det bare en engere krets rundt kulturkontoret som veit, og publikum er med på reisen. Du veit ikke engang hvor turen går fra utgangspunktet, med unntak av at man visste art man skulle ende opp på konsert og folkefest.
Første Fotspor-blåturen var på Rjukanbanen og Mæl, den andre var på Tveito, mens den tredje gikk ifra Rallarparken og opp i Villaveien og endte i sentrum. Det er selvfølgelig ikke klart hvor blåturen som nå er utsatt skulle gått, for andre enn de innvidde.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia